Što je zajedničko serijama ‘Bridgerton’ i ‘Virgin River’?

Radnja jedne se odvija u prošlosti, druge u sadašnjosti, no Bridgerton i Virgin River imaju istu (ljubavnu) tematiku, a sad je najavljeno da će iVirgin River dobiti prequel. U Netflixu se nadaju, podjednako uspješan kao Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonovima.

Prokušani recept serije Bridgerton (2020.-danas), Netflix će primijeniti i na, pokazalo se publici dragoj, seriji Virgin River (2019.-danas). Naime, na tom je streaming servisu upravo objavljen prvi  dio treće sezone serije koja donosi zanimljivu priču o osmero braće i sestara obitelji Bridgerton koji traže ljubav i sreću među londonskom elitom. Serija se počela prikazivati 2020., a prošle godine objavljen je spin-off, zapravo prednastavak serije, Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonovima (Queen Charlotte: A Bridgerton Story). Baš kao i originalnom serijom, i prequelom Bridgertona publika (i kritika) je oduševljena o čemu govori i visoki postotak (95 %)na Rotten Tomatoesu. Osim toga, Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonovima bila je peta najgledanija Netflixova serija u 2023. Taj podatak potkrijepljen je podatkom da su pretplatnici ovog servisa proveli više od 500 milijuna sati gledajući šest epizoda ove ograničene povijesne romantične drame.

Osim ljubavne tematike, serijama Bridgerton i Virgin River zajednička je činjenica da je riječ o adaptacijama. Bridgerton je, naime, nastao na temelju bestsellera Julije Quinn, dok je Virgin River adaptacija serije romantičnih romana Robyn Carr.

U tijeku snimanje šeste sezone

Iako je u veljači počelo snimanje šeste sezone Virgin Rivera, više od novih dogodovština koje redovito na zanimljiv način isprepliću emocionalne i profesionalne živote glavnih junaka, publiku je zainteresirala činjenica da je Netflix odobrio spin-off seriju, odnosno prednastavak Virgin Rivera koji će istražiti romansu Melinih roditelja kad su bili mlađi.

Virgin River razvila je Sue Tenney koja stoji i iza serija Gradić na obali mora (Cedar Cove, 2013.-2015.) te Dobra vještica (Good Witch, 2015.-2021.). Serija nazvana po izmišljenom gradiću, priča je o medicinskoj sestri Melindi (Mel) Monroe (Alexandra Breckenridge) koja prihvaća novi posao u Virgin Riveru u sjevernoj Kaliforniji kako bi pobjegla od svoje prošlosti. No njezina očekivanja padaju u vodu jer ubrzo shvaća da je izuzetno teško prilagoditi se na novi, jednostavniji način života te odoljeti šarmu vlasnika lokalnog bara, Jacka Sheridana (Martin Henderson)…

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Osim Breckenridge i Hendersona, u seriji glume i Annette O’Toole (gradonačelnica Hope McCrea), Tim Matheson (Vernon “Doc” Mullins), Colin Lawrence (Jackov prijatelj i suradnik Preacher), Jenny Cooper (Melina starija sestra Joey Barnes), Lauren Hammersley (Charmaine), Benjamin Hollingsworth (Dan Brady), Zibby Allen (Jackova sestra Brie Sheridan)…

     Priča Melinih roditelja

     U posljednjoj objavljenoj (petoj) sezoni serije, Mel je konačno upoznala svog biološkog oca, Everetta “Champa” Reida (John Allen Nelson) pa je jasno da će se radnja šeste sezone “vrtjeti” oko njihovog odnosa, a prednastavak serije fanove serije će vratiti u dane prije negoli je Mel rođena jer će donijeti ljubavnu priču Melinih roditelja, Everetta i Sarah.

     Taj se povratak nekoliko desetljeća unazad nikako ne može dovoditi u odnos s vremenom radnje serije Bridgerton i njezinog prednastavka (18.-19. stoljeće), no nema sumnje da Bridgerton i Virgin River imaju zajednički nazivnik – romantičnu priču. U Netflixu se pak nadaju da će on biti proširen i poslovnim aspektom, odnosno da će prequel Virgin Rivera imati podjednako impresivan uspjeh kao i Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonovima.

     O autoru

     O autoru