Uskoro nam dolaze nove serije iz svijeta Zvjezdanih staza

Producent franšize ‘Zvjezdane staze’ Alex Kurtzman kaže da će uskoro objaviti koje nove serije možemo očekivati iz svijeta gdje još ‘nijedan čovjek nije otišao’.

Kako serije Zvjezdane staze: Discovery (Star Trek: Discovery, 2017.) i Zvjezdane staze: Picard (Star Trek: Picard, 2020.) završavaju svoja putovanja svemirskim bespućima, tu prazninu će morati popuniti jedna ili više novih, a koje će se pridružiti dugotrajnoj znanstveno-fantastičnoj franšizi.

Širenje svijeta Zvjezdanih staza

Kako prenosi TrekMovie, u razgovoru za časopis SFX Magazine, producent franšize Zvjezdane staze Alex Kurtzman dao je naslutiti da ćemo uskoro trebali čuti koji su to novi projekti.
Imamo planove za nove stvari… ima dosta planova i uskoro ćete čuti za njih”, rekao je Alex Kurtzman. „Nastavit ćemo širiti svemir Zvjezdanih staza, apsolutno.”

Zvjezdane staze: Discovery
Michelle Yeoh, Anson Mount i Sonequa Martin-Green u Zvjezdane staze: Discovery (Foto: CBS Interactive)

Jedan od tih potencijalnih novih projekata je serija Section 31 s Michelle Yeoh (Sve u isto vrijeme, 2022., Tigar i zmaj, 2000.) u glavnoj ulozi. Projekt je prvi put najavljen prije nekoliko godina, no prošlo je toliko vremena da je većina obožavatelja smatrala da se od njega odustalo. To očito nije tako, barem prema Kurtzmanu.

Mogu vam reći da smo još uvijek vrlo uzbuđeni zbog Section 31”, rekao je Kurtzman. „I to je sve što ću reći.”

Yeohina nagrada za najbolju glumicu na ovogodišnjoj dodjeli Oscara za Sve u isto vrijeme sigurno će povećati i njenu cijenu, ali bez obzira na to, Kurtzman zvuči veoma optimistično.

Stara lica u novim serijama

Treća sezona Picarda naišla je na puno bolji prijem od strane publike za razliku od prve dvije sezone. Ponovno okupljanje glumačke postave Zvjezdane staze: Nova generacija (Star Trek: The Next Generation, 1987.) pokazalo se kao hit i bilo je govora o nastavku te priče u novoj seriji koju je showrunner Terry Matalas nazvao Star Trek: Legacy (Zvjezdane staze: Nasljedstvo).

Zvjezdane staze: Nova generacija
Zvjezdane staze: Nova generacija (Foto: Paramount)

U ovom trenutku Alex Kurtzman ne isključuje ništa, ali je rekao da bi mogli napraviti ograničenu seriju koja se vrti oko pojedinačnih likova.
Usput, čak i pojedinačni likovi – mislim da bismo apsolutno mogli nastaviti pričati priče o pojedinačnim likovima koji su u seriji postavljeni u drugom kontekstu.”, rekao je Kurtzman.

Ljepota postojanja ovog svemira sada je u tome što, u savršenom svijetu, ne radimo samo sezone TV serija, već radimo event serije, radimo pojedinačne pustolovine koji mogu trajati dva, tri sata. Mislim da smo sada na mjestu gdje je to stvarno moguće.”

Sve službene objave o budućnosti svijeta Zvjezdanih staza mogli bismo čuti 5. travnja, kad se održava First Contact Day (Dan prvog kontakta). First Contact Day se održava još od 1997. godine, a datum označava dan kad su Vulkanci ostvarili prvi kontakt s čovječanstvom – 05. travnja 2063. godine. Očekuje se da će jedna od službenih objava biti obnova treće sezone Zvjezdane staze: Čudni novi svjetovi (Star Trek: Strange New Worlds, 2022.), pogotovo jer je showrunner serije Akiva Goldsman rekao da je već počelo snimanje.

O autoru

O autoru