“Smrt djevojčice sa žigicama” otvorit će Rab Film Festival

Kriminalistički film Gorana Kulenovića govori o svježe rastavljenom patologu, koji se vraća na Rab te bude uvučen u istragu ubojstva rumunjske prostituke.

Otok Rab i ove će godine pet dana u kolovozu biti u ritmu filma. RAFF – Rab Film Festival predstavit će vrijedna ostvarenja, a prvi put u povijesti bit će otvoren filmom koji je – sniman na Rabu.

Čast da otvori RAFF pripala je kriminalističkom filmu Smrt djevojčice sa žigicama redatelja Goran Kulenovića. Snimljen prema romanu Zoran Ferića, film je gotov u cijelosti snimljen na Rabu, baš kao što se i priča o tajanstvenoj smrti prostitutke događa na tome otoku.

Poseban plakat za Rab

Kako bi posebno obilježili tu projekciju, za prikazivanje na Rabu autorska ekipa filma Smrt djevojčice sa žigicama pripremila je i poseban plakat filma. Na njemu se, uz već korišteni vizual za standardni plakat, nalaze i građevine koje će svaki zaljubljenik u Rab prepoznati. Poseban plakat redatelj Kulenović predao je Katarini Ribarić, ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Rab, na zagrebačkom predstavljanju festivala.

Robert Tomić Zuber, Katarina Ribarić i Goran Kulenović s posebnim plakatom za Rab Film festival

Uz glazbu amsterdamsko-zagrebačkog banda Soul Shadowse, direktor festivala Robert Tomić Zuber ujedno je uz filmove najavio i glazbeni program RAFF Beat na Rabu.

Redatelj Kulenović, poznat po filmu Pjevajte nešto ljubavno te TV serijama Crno-bijeli svijet i Bitange i princeze, scenarij za film Smrt djevojčice sa žigicama napisao je zajedno s autorom knjige, Zoranom Ferićem.

Tko je ubio prostituku?

Priča je to o svježe rastavljenom patologu Feri, koji se u tmurnu ratnu jesen, nakon dosta godina, vraća na otok Rab. Fero dolazi na sprovod kćerki svog prijatelja Globusa, ali ubrzo – preko svog prijatelja Mungosa, koji je šef policije – biva uvučen u istragu ubojstva rumunjske prostitutke. To je samo dio zapleta ovog kriminalističkog filma, koji uz potragu za ubojicom nudi i pronicljiv portret otočne zajednice.

U filmu glume Ozren Grabarić, Goran Navojec, Borko Perić, Slavko Sobin, Luka Petrušić i drugi.

RAFF – Rab Film Festival bit će održan od 18. do 23. kolovoza na Rabu.

O autoru

O autoru