Smiješak – od kratkog filma do cjelovečernjeg horora

Smiješak je obično znak dobrog raspoloženja ili sreće, tumači se kao znak zadovoljstva.

Ali to sigurno nije slučaj u nadolazećem hororu Smiješak gdje svaki upućeni osmijeh doslovno ubija. Jer jednom kad ga vidite, već je kasno.

Nakon što je bila svjedok bizarnog, traumatičnog događaja u koji je bio umiješan i jedan pacijent, doktorica Rose Cotter (Bacon) počinje osjećati zastrašujuće pojave koje ne može objasniti. Dok nezamislivi užas počinje obuzimati njezin život, Rose se mora suočiti sa svojom problematičnom prošlošću, kako bi preživjela i pobjegla od zastrašujuće, nove stvarnosti.

To je ujedno i službeni sinopsis horora Smiješak (Smile), ali ukoliko se pogleda trailer filma, ipak možete dobiti malo bolji uvid u samu radnju a opet bez da se otkrije previše, kako bi i trebalo biti.

Za ubojiti smiješak zaslužan je scenarist i redatelj Parker Finn kojemu je ovo ujedno i dugometražni redateljski prvijenac, budući da iza sebe ima snimljena samo dva kratkometražna filma, i to naravno, horora. Prvi je desetominutni The Hidebehind iz 2018. i govori o čudovištu iz narodnih predaja koje se skriva iza leđa svojih žrtava. Drugi kratki film je Laura Hasn’t Slept iz 2020. koji je osvojio Special Jury Award na SXSW festivalu u Teksasu. Oba filma, pogotovo drugi, su privukla veliku pozornost fanova horor filma, te je Paramount odlučio dati priliku mladom redatelju da snimi dugometražni film temeljen na Laura Hasn’t Slept, a taj dugometražni film je Smiješak.

The Hidebehind je dostupan za besplatno gledanje na raznim streaming platformama za razliku od Laura Hasn’t Slept koji je uklonjen sa svih platformi nakon što je Paramount preuzeo glavnu priču oko njega.

Glumačka postava

Australska glumica Caitlin Stasey (Tomorrow, When the War Began, Evidence, I, Frankenstein) tumači glavnu ulogu u kratkom filmu Laura Hasn’t Slept, dok u filmu Smiješak ima jednu manju, ali veoma upečatljivu ulogu.

Da li će ovaj film učiniti za osmijehe ono što je davno prije učinio jedan drugi film za klaunove, ostaje nam vidjeti kada film izađe u kina.

U kinima od 30.09.

GLUMCI: Sosie Bacon, Kyle Gallner, Jessie T. Usher, Robin Weigert, Kal Penn
REŽIJA: Parker Finn
SCENARIJ: Parker Finn
PRODUCENTI: Marty Bowen, Wyck Godfrey, Isaac Klausner, Robert Salerno
IZVRŠNI PRODUCENT: Adam Fishbach
ŽANR: horor

O autoru

O autoru