She Said: Kako je otkriven najveći seks skandal Hollywooda

Prošle su četiri godine otkako su novinarke New York Timesa Megan Twohey i Jodi Kantor razotkrile najveći seksualni skandal filmskog svijeta i dotad moćnog holivudskog producenta Harveya Weinsteina.

Sada je vrijeme za njihovu stranu priče.

5. listopada 2017. godine objavljen je prvi članak u kojemu su Kantor i Twohey otkrile niz navoda o seksualnim uznemiravanjima i napadima na žene od strane suvlasnika filmskog studija The Weinstein Company Harveya Weinsteina, a ti su navodi otkrivali nedjela činjena desetljećima unatrag.

U članku su izneseni detalji o novcu kojim je plaćano zataškavanje seksualnih napada spomenutog predatora, kao i osobne izjave glumica koje su Weinsteina optuživale za seksualne napade bez njihovog pristanka. Članak je doveo ne samo do toga da je 85 žena javno izašlo s optužbama protiv Weinsteina, do njegovog odlaska iz studija The Weinstein Company već i do pravomoćne presude zatvorskom kaznom od 23 godine zbog silovanja.

Slučaj je potaknuo pokrete #MeToo i #TimesUp koji još uvijek imaju veliki utjecaj širom svijeta i zauvijek su promijenili Hollywood.

Universal Pictures priprema dramu She Said zasnovanu na istoimenom bestseleru New York Timesa .

Koproducent filma je Plan B, produkcijska kuća Brada Pitta. Na dugom popisu žena koje su progovorile o uznemiravanju od strane Weinsteina našla se i Gwyneth Paltrow. Ona navodi da joj se Weinstein neumjesno nabacivao, a njezin tadašnji dečko Brad Pitt suprotstavio se Weinsteinu kako bi ju zaštitio.

Fokus filma She Said nije Weinstein, njegove žrtve, niti sam skandal, već je riječ je o ženskom novinarskom timu koji je ustrajao usprkos prijetnjama sudskim tužbama i zastrašivanju, a priča filma je ispričana na proceduralni način, kao u filmovima Spotlight i All the President’s Men.

Trenutno su u tijeku pregovori s Carey Mulligan i Zoe Kazan za uloge Twohey i Kantor. Kazan je nedavno glumila u nagrađivanoj HBO-ovoj limitiranoj seriji The Plot Against America, a hvaljeni nastup u filmu Promising Young Woman donio je Mulligan nominaciju za Oskara ove godine.

Film će režirati Maria Schrader koja je pobudila interes velikih studija nakon hvaljene režije Netflixove serije Unorthodox za koju je osvojila nagradu Emmy, dok je za scenarij je zaslužna oskarovka Rebecca Lenkiewicz.

O autoru

O autoru