‘Slagalica strave X’: Redatelj već nagovještava nastavak

Redatelj nadolazećeg ‘Slagalica strave X’, Kevin Greutert, vjeruje da će biti još kojeg nastavka, pogotovo ako ovaj bude uspješan.

Jigsaw se ovog rujna vraća na velike ekrane dijeliti kaznu onima koji su potratili svoje živote, a redatelj nadolazećeg nastavka popularne horor franšize smatra kako ovo nije kraj.

Nastavak franšize ovisi o uspjehu nadolazećeg filma

GamesRadar prenosi kako je Kevin Greutert, redatelj Slagalice strave X (Saw X), za SFX Magazine govorio o budućnosti franšize. “Nema jasnog novog smjera gdje bi trebalo ići nakon ovog filma“, rekao je. “Ali mislim da će vjerojatno biti još filmova ‘Slagalica strave’, pogotovo ako ovaj bude uspješan.”

Slagalica strave X
Igra se nastavlja u Slagalici strave X (Foto: Lionsgate)

Ako se pogleda povijest franšize, svi su bili i više nego uspješni zaradivši između 100 i 160 milijuna dolara na skromnim budžetima od 1 do 20 milijuna. Od njih devet koji su izašli do sada, samo su šesti i posljednji nastavak imali zarade ispod 100 milijuna, ali mora se uračunati da je posljednji nastavak izašao 2021. godine dok su zabrane u kinima bile aktualne zbog pandemije što je svakako utjecalo na konačan rezultat.

Deseti nastavak serijala je samostalan, ne ovisi o ranijim filmovima

Budući da se Slagalica strave X (Saw X) odvija između događaja u prva dva filma, vjerojatno neće ostavljati otvorene završetke za budući nastavak jer je Greutert rekao da će se graditi “više na onome što je bilo u prošlosti“. Redatelj je dodao: “Uistinu vjerujem da je ovo najsamostalniji film ‘Slagalice strave’ još od prvog. Ne treba vam znanje ili sjećanje bilo čega iz prethodnih filmova. Iskustvo će biti bogatije ako znate za ‘Slagalicu strave’ jer inače nećete nužno znati tko je Amanda kad se pojavi, ali od početka je vrlo jasno što se događa.“

Od prvog filma serijala koji je preokrenuo horor žanr naglavačke, jedini glumac koji se pojavio u gotovo svim nastavcima je Tobin Bell kao Jigsaw, mastermind iza ubojitih zamki. Osim njega, još upečatljiviji je lutak Billy kojeg je Jigsaw koristio da bi preko njega komunicirao sa žrtvama i njih dvojica zajedno su zaštitni znak serijala.

Slagalica strave X
Tobin Bell kao John Kramer/Jigsaw u Slagalici strave X (Foto: Lionsgate)

Više Jigsawa nego u bilo kojem drugom nastavku

Posljednji nastavak koji je izašao, Spirala straha: Novo poglavlje Slagalice strave (Spiral: From the Book of Saw, 2021.), bio je prvi film franšize gdje se John Kramer, žrtvama i policiji poznatiji kao Jigsaw, nije pojavio. No redatelj Kevin Greutert je za Empire rekao kako će deseti nastavak Slagalice strave imati više Jigsawa nego bilo koji drugi film u franšizi. “Kramer je centralni dio priče“, rekao je Greutert. “Pokušali su napraviti posljednju Slagalicu strave bez Tobina, i ako se mene pita, to je bio prilično hrabar potez.”

Službeni sinopsis Slagalice strave X glasi: “Smješten između događaja ‘Slagalice strave’ 1 i 2, bolesni i očajni John putuje u Meksiko na riskantan i eksperimentalni medicinski zahvat u nadi da će pronaći čudotvoran lijek za svoj rak – samo da bi otkrio kako je cijela operacija namještaljka za prevaru najranjivijih . Oboružan novootkrivenom svrhom, John se vraća svom poslu, okrećući ploču protiv prevaranata na svoj prepoznatljiv instinktivni način kroz niz genijalnih i zastrašujućih zamki.“

Slagalica strave X dolazi u hrvatska kina 28.09.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru