‘Roboti’: Romantična komedija gdje frcaju iskre

Ovog kolovoza pripremite se na ljetnu romantičnu komediju s naelektriziranim preokretom od kreativnih umova Borata i Brüne.

Godine 2032., nakon što je napredna robotika omogućila čovječanstvu da koristi realistične androide kao sluge i fizičke radnike, imućni stanovnici predgrađa Elaine i Charles koriste svoje dvojnike androida kako bi izbjegli vremenska ograničenja vezana uz veze. Međutim, kad androidi shvate da se zapravo zaljubljuju, ukradu identitet svojih vlasnika i daju se u bijeg, prisiljavajući Elaine i Charlesa da se udruže i vrate svoje živote.

I Charlie i Elaine nisu dobri ljudi. Elaine koristi muškarce da ima lijepe stvari i zalaže nešto od toga da plati svoje račune. Charlie izlazi sa ženama samo radi seksa, a da stvar bude gora loš je u krevetu. No, budući da oboje koriste spojeve kako bi dobili ono što žele, shvaćaju da postoji lakši način da dobiju ono što žele 2032. godine.

Roboti
Shailene Woodley, Jack Whitehall i Shailene Woodley i Jack Whitehall u filmu Roboti (Foto: Editus)

Svi želimo dvojnika koji radi umjesto nas

Bilo bi lijepo imati svog mehaničkog dvojnika koji bi obavljao umjesto nas sve poslove koje inače ne volimo ili nemamo volje raditi, dok se mi bavimo stvarima u kojima uživamo i ubiremo plodove njihova rada. Roboti (Robots) je priča o tako lagodnom životu, ali koji nosi i svoje posljedice pogotovo ako su ti isti dvojnici zakonom zabranjeni i odluče ukrasti vlasnikov identitet.

Film se temelji na kratkoj priči Roberta Sheckleya Robot koji je izgledao kao ja (The Robot That Looked Like Me) iz 1973. Sheckleyeve priče, u prvom redu znanstveno-fantastične tematike su poznate po svojoj dinamičnoj radnji  koja je nepredvidljiva, često apsurdna i uvijek ispunjena humorom.

Roboti
Jack Whitehall i Shailene Woodley u nezgodnoj pozi u filmu Roboti (Foto: Editus)

Iskusna filmska ekipa stvorena za komediju

Kako bi takav humor i priča bili vjerno prikazani za maksimalnu kino zabavu, scenarij i režiju preuzeli su dvojica veterana na polju urnebesnih komedija, Casper Christensen i Anthony Hines. Dok je Christensen do sada nizao hit komedije i humoristične TV serije u rodnoj Danskoj, poput Klovn (2006.) i Danish Dynamite (2012.), Hines je nominiran za dva Oscara na polju komedije za filmove Sacha Barona Cohena o svačijem omiljenom kazahstanskom reporteru neobičnih manira i pogleda na život – Boratu. Osim Borata, napisao je scenarij za ostale Cohenove filmove i serije koje uključuju osebujne likove poput Brüne i Ali G-a, a takvo iskustvo je savršena podloga za film poput Robota.

Roboti
Shailene Woodley u filmu Roboti (Foto: Editus)

U glavnoj ženskoj ulozi (ili ulogama?) je Shailene Woodley koja je najpoznatija po ulogama u seriji Male laži (Big Little Lies, 2017.) za koju je nominirana za Emmy i trilogiji filmova Različita (Divergent), dok glavnu mušku ulogu tumači Jack Whitehall iz hit serije Loše obrazovanje (Bad Education, 2012.) i Disneyevog Krstarenje džunglom (Jungle Cruise,  2021.).

S ovako iskusnom ekipom kojoj je komedija i nasmijavanje publike prvo zanimanje, Roboti obećavaju odličnu zabavu uz bolju polovicu, ekipu, ili jednostavno vlastiti gušt. Kako god se okrene, kino zabava je zagarantirana.

U kinima od 03.08.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Shailene Woodley, Jack Whitehall, Paul Rust, Nicholas Rutherford, Emanuela Postacchini, Chelsea Edmundson
     REŽIJA: Casper Christensen, Anthony Hines
     SCENARIJ: Casper Christensen, Anthony Hines
     PRODUCENTI: Cassian Elwes, Julien Favre, Stephen Hamel, Sascha Krnajac, Thorsten Schumacher, Lars Sylvest, Bernd Wintersperger
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Gongming Cai, Jia Cao, Jere Hausfater, Matt Kennedy
     ŽANR: komedija, sf, romansa

     O autoru

     O autoru