Prvi pogled na film o Draženu Petroviću

Objavljeni su prvi kadrovi iz filma o Draženu Petroviću, koji pokazuju ne samo kako će izgledati, već i da je došlo do promijene naslove te će u kina doći kao – Dražen.

„Ti si najbolji, ali oni to još ne znaju“, kaže se u jednom trenutku teasera za nestrpljivo iščekivani film Dražen. Teaser, ili ako vam je draže – zadirkivač, objavljen je danas, a u njemu se mogu vidjeti prvi kadrovi filma u kojem će maestra košarke Dražena Petrovića tumačiti dva glumca. U dječjoj dobi to će biti Tonko Stošić, dok će odraslog Dražena glumiti Domagoj Nižić.  

Inače, uz zadirkivač je došla i potvrda o promjeni naziva filma. Dok je tijekom produkcije najavljivan kao Nešto jače od mene – priča o Draženu Petroviću, ova objava potvrdila je da će film u kina doći s puno jednostavnijim naslovom – Dražen.

Od Šibenke do prometne nesreće

Trailer u 44 sekunde predstavlja prve kadrove, prema kojima se čini da će Dražen biti biografska priča o legendarnom sportašu biti od (košarkaške) kolijevke do groba.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Tako scenarij Ivana Turković-Krnjaka obuhvaća sve važne faze Draženovog života – od djetinjstva i odrastanja u Šibeniku, preko igranja u Šibenki, Ciboni, Real Madridu, Portland Trailblazersima i New Jersey Netsima do rata u Hrvatskoj, Draženovih ljubavi i, dakako, automobilske nesreće 1993. u kojoj je naglo i prerano prekinuta njegova priča.

     U kinima ove godine

     Redatelj filma je Danilo Šerbedžija čiji je posljednji film, drama Tereza37 (2020.), skupio niz nagrada. Uz Nižića i Stošića, filmske Dražene, ostatak filmske obitelji Petrović čine Zrinka Cvitešić kao majka Biserka, Dragan Mićanović kao otac Jole te Pavel Matuško kao stariji brat Aleksandar kojeg pak u mladim danima glumi još jedan mladi Šibenčanin, Lovre Tanfara.  

     Autori projekta i producenti filma su Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber, a od filmske ekipe svakako treba još spomenuti i direktora fotografije Antu Cvitanovića, scenografa Ivu Knezovića, kostimografkinje Željku Franulović i Anu Kala Kovačević te majstoricu maske Bianku Prskalo.

     “Stigli smo do kraja jedne faze našeg puta, prepune izazova, te želimo zahvaliti svim državnim i gradskim institucijama koje su nam dale podršku tijekom snimanja filma u Hrvatskoj i SAD-u. Također, zahvaljujemo i ljubaznim mještanima Šibenika, Zagreba i Jerseyja, te lokalnim zajednicama, koje su nas srdačno prihvatile. No, najviše izražavamo duboku zahvalnost svakom članu hrvatske i američke ekipe, koji su doprinijeli stvaranju našeg filma. Njihova strast, predanost i trud učinili su ovaj projekt posebnim. Hvala im na nevjerojatnom iskustvu. Slijedi nam faza postprodukcije, a film planiramo završiti do jeseni 2024. godine“,  izjavili su producenti nakon završenog snimanja.

     Film Dražen u kina bi, prema najavama, trebao doći krajem godine.

     O autoru

     O autoru