Prva fotografija ‘Oppenheimera’ Christophera Nolana

Universal je predstavio prvu fotografiju iz očekivanog trilera Christophera Nolana Oppenheimer, s Cillianom Murphyjem u glavnoj ulozi, također najavljujući da se Kenneth Branagh pridružio glumačkoj ekipi.

Na fotografiji je Murphy prikazan kako pozorno zuri dok puši cigaretu. To je vrlo realan prikaz jer je Oppenheimer bio strastveni pušač koji je na kraju obolio od raka grla.

Napisan i režiran od Nolana “Oppenheimer” su producirali Emma Thomas, Charles Roven i Nolan iz Atlas Entertainmenta. Snimat će se na više lokacija u SAD-u, uključujući New Mexico, Kaliforniju i New Jersey. To je opsežna produkcija, s proračunom od 100 milijuna dolara, što ga čini vrstom trezvenog, promišljenog epa koji je postao ugrožena vrsta u eri superheroja.

U filmu glumi i Emily Blunt kao biologinja i botaničarka Katherine “Kitty” Oppenheimer, Matt Damon kao general Leslie Groves Jr., direktor Manhattan Projecta, i Robert Downey, mlađi kao Lewis Strauss, osnivački povjerenik američke atomske energije Komisija. Florence Pugh glumi psihijatricu Jean Tatlock, Benny Safdie glumi teoretskog fizičara Edwarda Tellera, Michael Angarano glumi Roberta Serbera, a Josh Hartnett glumi pionirskog američkog nuklearnog znanstvenika Ernesta Lawrencea. U “Oppenheimeru” također glume Rami Malek, Dane DeHaan, Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich i Matthew Modine.

Kenneth Branagh, nakon uspjeha filma “Belfast” koji je nominiran za Oscara, ponovno će se udružiti s Christopherom Nolanom u filmu “Oppenheimer”. Njih dvoje su se ranije udružili na “Dunkirku” i “Tenetu”. Branagh će igrati neodređenu ulogu u ambicioznom i skupom pogledu na J. Roberta Oppenheimera i njegovu ulogu u stvaranju atomske bombe.

Universal Pictures će distribuirati “Oppenheimera” u kinima diljem svijeta u srpnju 2023. Film se temelji na knjizi “American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer” nagrađenoj Pulitzerovom nagradom Kai Birda i pokojnog Martina J. Sherwina.

O autoru

O autoru