‘Problematični’ glumac traži ‘iskupljenje’ ulogom veterana iz Iraka

Will Smith glumit će u kriminalističkom trileru Sugar Bandits, koji još uvijek nema redatelja, no ima zainteresiranih kupaca koji ga žele kupiti na započetom Berlinaleu.

Will Smith još uvijek traži film kojim će iz prvog plana izgurati “oskarovski šamar” iz 2022. godine. Naime, iako je u svojoj gotovo 40-godišnjoj glumačkoj i producentskoj karijeri ostavio neizbrisivi trag u Hollywoodu, šamar kojim je “odgovorio” na šalu tadašnjeg voditelja svečanosti dodjele Oscara, Chrisa Rocka, prometnuo se prvu asocijaciju na ovog glumca. Podsjetimo Rock se našalio na račun obrijane glave njegove supruge Jade. Ona pak kosu gubi zbog alopecije pa se Smithovima fora o G. I. Jane nije baš svidjela.

Will Smith te je večeri osvojio svog prvog Oscara, za glavnog glumca u sportskoj drami Kralj Richard (King Richard, 2021.), u kojoj je riječ o ocu tenisačica Serene i Venus Williams, a zbog incidenta sa šamarom, zabranjeno mu prisustvovati dodjeli Oscara deset godina. Dakle, u Dolby Theatreu nećemo ga vidjeti još barem osam godina.

Ne odustaje od akcije

Krajem te 2022., Smitha smo mogli gledati u povijesnom akcijskom trileru Emancipation, no film nije naišao na oduševljenje ni publike ni kritike. Trenutno je u postprodukciji četvrti nastavak akcijske komedije Zločesti dečki (Bad Boys) u kojem će Smith ponoviti ulogu detektiva Mikea Lowreyja, koju je prvi put zaigrao još 1995., a ovih dana objavljen je i njegov novi glumački angažman. Naime, trebali bismo ga, u kriminalističkom trileru Sugar Bandits, gledati kao ratnog veterana iz Iraka, Neala Mavena, odnosno bivšeg pripadnika specijalnih postrojbi koji se pridružuje elitnom odredu osvetnika kojima je cilj dokinuti trgovinu drogom u Bostonu. Riječ je o projektu započetom još prije nekoliko godina u Universal Picturesu. Tad je film trebao režirati Joe Carnahan, no projekt je onda prešao u nezavisnu produkciju.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Unatoč Smithovoj prepoznatljivosti, on ne bi trebao tumačiti glavnu, već sporednu ulogu u filmu koji, za sada, još uvijek nema redatelja, a bit će ponuđen na kupnju na skorašnjem Berlinaleu.

     Nešto novi i nešto već uigrano

     Sugar Bandits temelji se na romanu i scenariju “Devils In Exile” Chucka Hogana. Pisac je poznat i po romanu “Prince of Thieves” iz 2004. koji je 2010. adaptiran u kriminalistički triler Grad lopova (The Town) koji je režirao Ben Affleck. Baš kao i nekoliko posljednjih filmskih projekata, Smith bi u Sugar Banditsima trebao biti jedan od producenata.

     Osim toga, glumac je prošle godine najavio da će glumiti u nastavku filma Ja sam legenda (I am Legend) iz 2007. godine.

     Ime četvrtog filma u franšizi Bad Boys još nije objavljeno, a Smith će u njemu iznova glumiti s Martinom Lawreneom. Prvi film, Zločesti dečki (Bad Boys), objavljen je, dakle, 1995., Zločesti dečki 2 (Bad Boys II) pojavili su se 2003. Oba filma režirao je Michael Bay. Godine 2020. predstavljen je film Zločesti dečki zauvijek (Bad Boys for Life), najavljen kao posljednja misija dvojice detektiva, u režiji belgijskog filmskog i televizijskog redateljskog dvojca marokanskog podrijetla, Adila & Bilalla. Njih dvojica režiraju i četvrti film koji bi publici trebao biti predstavljen 14. lipnja 2024.

     O autoru

     O autoru