Cillian Murphy glumit će J. Roberta Oppenheimera u sljedećem filmu Christophera Nolana za Universal

POTVRĐENO JE – Cillian Murphy glumit će J. Roberta Oppenheimera u sljedećem filmu Christophera Nolana za Universal. Film stiže u kina u srpnju 2023.

Nakon burnog nadmetanja koje je dovelo do dogovora da njegov slijedeći film Oppenheimer bude u suradnji s Universalom, Christopher Nolan nije samo pronašao svoju zvijezdu u glavnoj ulozi, već je određen i datum početka prikazivanja u kinima. Universal Pictures i Nolanov Syncopy potvrdili su da će Cillian Murphy glumiti znanstvenika J. Robert Oppenheimer, poznatog kao “oca atomske bombe”. Film stiže u kina 21. srpnja 2023.

Ciliana Murtphyja imali smo prilike gledati u trilogiji Vitez tame, filmu Početak te u planetarno popularnoj seriji Peaky Blinders.

Ovaj epski triler gurnut će publiku u paradoks o zagonetnom čovjeku koji mora riskirati uništenje svijeta kako bi ga spasio.

Scenarij i režiju potpisuje Nolan, a film će producirati Emma Thomas te Charles Roven i Nolan iz Atlas Entertainmenta. Film se temelji na knjizi dobitnici Pulitzerove nagrade Američki Prometej: Trijumf i tragedija J. Roberta Oppenheimera, autora Kai Birda i nedavno preminulog Martina J. Sherwina.

Film će početi sa snimanjem početkom 2022. godine, te ponovno spojiti Nolana s nekim od svojih vodećih suradnika, uključujući Rovena, direktora fotografije Hoyte Van Hoytema, urednice Jennifer Lame i skladatelja Ludwiga Göranssona (Tenet, Black Panther, Creed).

Filmovi Christophera Nolana i Emme Thomas pomaknuli su granice onoga što filmsko pripovijedanje može postići”, rekla je Donna Langley, predsjednica grupe Universal Filmed Entertainment Group. “Oduševljeni smo što radimo zajedno s njima na ovom iznimnom i izvanrednom projektu i zahvalni smo im na zajedničkoj strasti i predanosti kinematografskom iskustvu.”

O autoru

O autoru