Počinje snimanje nastavka filma ‘Računovođa’

Nastavak filma iz 2016. u kojem su jedne od svojih najboljih izvedbi imali Ben Affleck i Jon Bernthal očekuje se sredinom sljedeće godine. Osim spomenutog dvojca, svoje će uloge reprizirati i Cynthia Addai-Robinson te J. K. Simmons, ali i redatelj Gavin O’Connor te scenarist Bill Dubuque.

Iako se o nastavku govorilo gotovo odmah po objavljivanju originalnog filma, sljedećeg tjedna, osam godina od njegovog objavljivanja, trebalo bi započeti snimanje Računovođe 2 (The Accountant 2). Osim po zanimljivom spoju stereotipno dosadnog računovodstva, kriminala i autizma, film je poznat i po odličnim glumačkim izvedbama koje su pokazali Ben Affleck i Jon Bernthal tumačeći braću Christiana i Braxtona Wolff koji će reprizirati svoje uloge u nastavku, baš kao i Cynthia Addai-Robinson koju smo gledali kao Marybeth Medina te J. K. Simmons koji je glumio Rayja Kinga.

Upravo je Simmons, promovirajući drugi dio druge sezone animirane serije o superherojima, The Invincible (2021.-danas), otkrio da sljedeći tjedan počinje snimanje filma čiji se nastavak očekivao puno ranije i koji bi trebao biti središnji dio planirane trilogije.

Autističan računovođa

No, krenimo redom i podsjetimo da Računovođa (The Accountant) iz 2016. donosi priču o Chrisu Wolffu, ovlaštenom računovođi koji se, kao osoba s poremećajem iz spektra autizma, puno bolje snalazi s brojkama nego s ljudima. On svoj posao radi za malu računovodstvenu tvrtku, ali istovremeno isti posao obavlja i za najopasnije svjetske kriminalne organizacije. Zbog svojih sposobnosti zapeo je za oko Ministarstvu financija kojeg predvodi Ray King. Istovremeno, on počne raditi za moćnu kompaniju unutar koje je Dana Cummings (Anna Kendrick) otkrila financijsku malverzaciju koja uključuje milijune dolara…

Iako su detalji priče nastavka još uvijek nepoznati, poznato da je da bi u fokusu trebao biti Braxton Wolff za kojeg se u originalnom filmu ustanovilo je Chrisov davno izgubljeni brat.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Osim spomenutih glumaca, u nastavku se vraća i “glava” filma, redatelj Gavin O’Connor koji je još prije nekoliko godina otkrio da je od samog početka uključivanja u projekt Računovođa, u glavi imao trilogiju. Štoviše, još je 2021. otkrio da će se treći film fokusirati na braću Wolff ističući njihove različitosti i snažnu bratsku vezu. Scenarij je (opet) napisao Bill Dubuque, suautor Netflixove kriminalističke serije Ozark (2017.-2022.), a ono što se razlikuje od originalnog filma je produkcijska kuća. Naime, ovog je mjeseca objavljeno da je Amazon MGM Studios preuzeo prava na nastavak od Warner Bros. studija te da će film producirati Artists Equity, producentska kuća Bena Afflecka i Matta Damona koji će se priključiti producentskom timu filma iz 2016. – Lynette Howell Taylor i Marku Williamsu.

     Bit će to četvrti zajednički projekt Artists Equityja i Amazon MGM Studios. Naime, do sada su realizirali dokumentarac The Greatest Love Story Never Told koji donosi priču o Jennifer Lopez dok samostalno producira novi album i film A Love Story, zatim sportske drame Air (2023.) te skorašnjoj biografskoj sportskoj drami Unstoppable u kojoj će Jharrel Jerome i Jennifer Lopez ispričati istinitu priču o hrvaču Anthonyju Roblesu.

     Gavin O’Connor i Ben Affleck glavni “krivci” za nastavak

     J. K. Simmons je u razgovoru s novinarima podsjetio da je snimanje nastavka bila opcija koja se pojavila nedugo nakon objavljivanja originalnog filma, te da su za realizaciju najzaslužniji Gavin O’Connor i Ben Affleck te da njih dvojica, zajedno sa scenaristom Dubuqueom, na nastavku rade posljednjih 7-8 godina.

     Računovođa je ostvario dobre rezultate na kinoblagajnama, no svojevrstan preporod doživio je  zahvaljujući streaming platformama. Riječ je o zaista odličnim likovima i sjajnoj priči i drago mi je što su O’Connor i Affleck ustrajali u svojoj namjeri nastavka priče. Sad surađuju s drugim studijem i napokon uspijevaju realizirati svoje ideje”, rekao je Simmons otkrivajući da on snimanje svojih dijelova u filmu započinje već sljedećeg tjedna.

     Datum premijere još nije objavljen, no očekuje se da bi mogao biti sredinom sljedeće godine.

     O autoru

     O autoru