Pelikan premijerno prikazan u Tallinu

Pelikan, debitantski igrani film redatelja Filipa Herakovića, premijerno je prikazan na međunarodnom filmskom festivalu Tallinn Black Nights Film Festival. U konkurenciji još 19 naslova iz cijeloga svijeta, natječe se za najbolji debitantski film.

Film Pelikan prikazuje se u sklopu First Feature Competition natjecateljskog programa festivala u kojem se uz njega nalazi još 19 filmova.

Nakon premijere u Tallinu Pelikan putuje u Beograd na Festival autorskog filma

FIlm je prikazan u punoj kino dvorani u Tallinnu, te će do kraja festivala biti prikazan još dva puta.

Redatelj Pelikana Filip Heraković, bio je zadovoljan nakon projekcije: “Premijera u Tallinnu je značila trenutak kada Pelikan prestaje biti “tajna” malog broja ljudi koji je na njoj marljivo radio u tišini te smo se veselili podijeliti je napokon s publikom. Zadovoljan sam načinom na koji se publika povezala s filmom i živim razgovorom koji je uslijedio na Q&A nakon projekcije. Na valu prvih pozitivnih reakcija. Pelikan sada putuje u Beograd na Festival autorskog filma, stoga me posebno veseli otkrivanje našeg filma novoj publici.”

Dojmove su zaokružili producenti filma Tamara Babun i Matija Drniković iz produkcijske kuće Wolfgang&Dolly rekavši: “Nadrealno je moći se dva dana posvetiti samo slavlju Pelikana i druženju s publikom i filmskom ekipom. I to još na festivalu Tallinn Black Nights koji smo sanjali kad smo kretali u pripreme filma. Tallinn nas je primio ljepše i svečanije no što smo mislili da je moguće.“

Tko je Josip?

Podsjetimo, Pelikan govori o profesionalnom nogometašu Josipu, tumači ga Edi Ćelić, kojem je ugrožena karijera nakon ozljede koljena na skijanju. Dok je na rehabilitaciji u toplicama, usred njegovih interakcija s fizioterapeutom, posjete njegove djevojke i najboljeg prijatelja  još snažnije se ističe pitanje – tko je on i što od života želi.

Scenarij za film potpisuju Filip Heraković i Nikolina Bogdanović. Uz Edija Ćelića u filmu igraju Marko Petrić, Lucija Barišić, Ivan Glowatzky, Tena Nemet Brankov, Stojan Matavulj i Tanja Smoje.

O autoru

O autoru