Owen Wilson i Woody Harrelson glumit će u krimi trileru ‘Lips Like Sugar’

Novi film dvojice glumaca za koje, zbog fizičke sličnosti, mnogi smatraju da su braća, temelji se na stvarnom događaju, a režira ga Grammyjem nagrađeni redatelj Brantley Gutierrez.

Kad su filmske suradnje u pitanju, Owen Wilson najpoznatiji je po onoj s Wesom Andersenom s kojim prijateljstvo njeguje još iz studentskih dana. Njih su se dvojica upoznala na drugoj godini fakulteta u Austinu, a povezala ih je ljubav prema dramskom pisanju i zajednički filmaški snovi. Njih su vrlo brzo počeli i ostvarivati, najprije putem kratkih, a onda i dugometražnih filmovima u kojima je Anderson bio redatelj, a zajedno su potpisivali scenarije (Provalnici diletanti/Bottle Rocket, 1996.; Tajkun iz Rushmorea/Rushmore, 1998.; Obitelj čudaka/The Royal Tenenbaums, 2001.), dok kasnije (zbog gustog rasporeda snimanja) Wilson uglavnom tek glumi u Andersenovim filmovima (Hotel Grand Budapest/The Grand Budapest Hotel, 2014.; Francuska depeša/The French Dispatch, 2021.).

Wilson je dobro “kliknuo” i s Benom Stillerom s kojim je snimio čak 12 filmova, među kojima i Nepodnošljivi gnjavator (The Cable Guy, 1996.), Zoolander 1 i 2 (2001. i 2016.), Starsky & Hutch (2004.), Noć u muzeju 1, 2 i 3 (Night at the Museum, 2006., 2009. i 2014.)…

Prijatelji, ne i braća

No osim ovih, Owen Wilson ostvario je dobru suradnju i s glumcem Woodyjem Harrelsonom koji je svoje mjesto pod holivudskim suncem pronašao zahvaljujući ulozi Woodyja Boyda u TV seriji Kafić uzdravlje (Cheers, 1982. – 1993.), a kojoj se pridružio u četvrtoj sezoni te 1989. bio nagrađen Emmyjem za najbolju sporednu ulogu. Mnogi kod Wilsona i Harrelsona primjećuju i fizičku sličnost te se često postavlja pitanje jesu li i u rodu, no dvojicu glumaca veže tek prijateljstvo kojemu su svako doprinijele suradnje u animiranom filmu Purani u bijegu (Free Birds, 2013.) te indie biografskoj komediji-drami Izgubljen u Londonu (Lost in London, 2017.) koju je napisao i režirao Woody Harrelson i to prema stvarnom, osobnom događaju. A njih ćemo dvojicu gledati i u kriminalističkom trileru Lips Like Sugar redatelja Brantleyja Gutierreza.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Radnja filma vraća nas u 1984., u vrijeme Olimpijskih igara u Los Angelesu, a temelji se na istinitom događaju. Započinje dvjema tinejdžericima potpuno različitih životnih stilova. Jedna je punkerica, druga skaterica i obje žive u svom “filmu” dok je cijeli grad u potpunosti “zaluđen” domaćinstvom Olimpijskih igara.  Kada jedna od njih nestane, njihovi očevi, obojica umirovljeni detektivi kreću u potragu za njom kako bi ju pronašli prije negoli bude prekasno.

     Grammyjem nagrađeni Brantley Gutierrez najpoznatiji je po svom redateljskom radu na glazbenim spotovima, a scenarij za ovaj film napisao je Anthony Tambakis koji je isto prethodno učinio za, primjerice, sportske drame Ratnik (Warrior, 2011.) i Braća (Brothers, 2015.), kao i vestern dramu Ubojita Jane (Jane Got a Gun, 2015.) te krimi komediju Gringo (2018.).

     Snimaju “punom parom”

     Što se glumačke ekipe tiče, za sada je tek poznato da će u filmu glumiti Woody Harrelson koji je, zajedno s redateljem Gutierrezom i scenaristom Tambakisom, i producent filma, te Owen Wilson. Budući da bi produkcija filma tek trebala početi, nema sumnje da će uskoro biti više informacija o glumačkoj postavi.

     Woody Harrelson okušao se u žanrovski različitim filmskim i televizijskim ulogama, a možda ponajviše u komedijama. Tako je nedavno glumio u crnoj komediji Rubena Östlunda Triangle of Sadness (2022.), s Kevinom Hartom imao je glavnu ulogu u akcijskoj komediji Čovjek iz Toronta (The Man From Toronto, 2022.), a ove godine glumio je u nesretnog košarkaškog trenera u šarmantnoj komičnoj drami Prvaci (Champions, 2023.). Osim trilerom Lips Like Sugar, Harrelson je trenutačno zaokupljen i drugim filmovima, primjerice, dramom o svemirskim utrkama tijekom 1960-ih, Project Artemis, u kojoj će glumiti zajedno sa Scarlett Johansson, Channingom Tatumom i Rayem Romanom.

     Što se pak Owena Wilsona tiče, on se nedavno, kao Carl Nargle, pojavio u komediji Paint (2023.), a uskoro ćemo ga imati prilike gledati i kao svećenika i to u Disneyevoj horor komediji Začarana kuća (Haunted Mansion, 2023.) koja se u kinima očekuje 28. srpnja.

     O autoru

     O autoru