‘Oppenheimer’ je postao najuspješniji film svih vremena studija Universal u Hrvatskoj

Hollywoodski spektakl Oppenheimer je napravio još jedan rekord, ovaj put u domaćim kinima – postao je najuspješniji film svih vremena studija Universal u Hrvatskoj.

Od filmskog studija koji je snimio serijal Jurski svijet (Jurassic World), Brzi i žestoki (Fast and Furious) i Malce (Minions), najuspješniji film u Hrvatskoj je ipak biografska drama koja nosi autorski potpis redatelja.

Oppenheimer 2023
Cillian Murphy i Emily Blunt u filmu Oppenheimer (Foto: Universal Pictures)

Oppenheimer je Universalov broj 1 u Hrvatskoj

U manje od 4 tjedna nakon izlaska u hrvatska kina, epska biografska drama Oppenheimer postala je Universalov broj jedan u hrvatskim kinima. Tako nešto nije mala stvar jer najstariji holivudski studio koji je osnovan prije 111 godina u svojem katalogu originalnih filmova sadrži jedne od najvećih svjetskih franšiza kao što su Jurski park/svijet, Shrek, Brzi i žestoki, Malci i mnogi drugi.

No Oppenheimer je preoteo titulu studijskog najuspješnijeg filma svim ostalima koji su dio već postojećih franšiza ili nekog serijala, dok je on originalan film.

Christopher Nolan je stvorio još jedan hit

Uspjeh Oppenheimera nije slučajan, jer njegov redatelj i scenarist Christopher Nolan je kroz više od 20 godina svoje karijere stvorio reputaciju jednog od najizvrsnijeg redatelja novijeg doba koji publici sa svakim svojim novim filmom ne nudi još jedan studijski film, već daje cjelokupno iskustvo. Nolanovi filmovi nikad ne podcjenjuju gledatelje, već im daju nove stvari, ideje i informacije koje ih samo mogu navesti na daljnje razmišljanje te biti tema razgovora u društvu. I to sve nakon što se pogleda intelektualno stimulativan film upakiran u blockbuster.

Premijera Oppenheimera u Parizu: Matt Damon, Robert Downey Jr., Cillian Murphy, Emily Blunt i Christopher Nolan (Foto: Universal)

Druga stvar koja je pripomogla Oppenheimerovom uspjehu prvenstveno u prvom vikendu izlaska je svakako Barbenheimer euforija, koja je označavala dva velika filma različitih studija koji izlaze na isti dan – Barbie i Oppenheimer. Prvotna internet zafrkancija pretvorila se u svjetski fenomen koji nikad još nije viđen u holivudskoj praksi, a to je da tako veliki naslovi izlaze na isti dan i umjesto rivalstva, svojim postojanjem podupiru jedno drugo. Osim samih zvijezda filma, cijeli Hollywood je odlučio pridonijeti Barbenheimeru te je stvoren pravi trend među svjetskom, ali i hrvatskom publikom – pogledati oba filma na isti dan.

Najuspješniji Universalovi filmovi u Hrvatskoj

Nolanov Oppenheimer je do danas u Hrvatskoj ostvario 883.693 € box office prihoda što ga čini Universalovim najuspješnijim filmom koji je izašao u Hrvatskoj, a odmah ispod njega su Malci 2: Kako je Gru postao Gru (Minions: The Rise of Gru, 2022.).

Najuspješniji Universalovi filmovi u Hrvatskoj
Najuspješniji filmovi studija Universal u Hrvatskoj (Foto: Kinofilm, Universal)

Kako je i ovog vikenda Oppenheimer bio na vrhu hrvatskog box officea, izgleda da će trebati proći vremena prije nego ga neki od ostalih Universalovih naslova skine s vrha i preuzme titulu broja jedan. A do tada, publika i dalje može na velikom ekranu uživati u kinematografskom doživljaju Christophera Nolana koji je ispunjen velikim glumačkim imenima poput Cilliana Murphyja, Matta Damona, Emily Blunt, Roberta Downey Jr.-a, Florence Pugh, Kennetha Branagha i mnogih, mnogih drugih.

Već danas u najbližem kinu pogledajte ovaj film o kojem svi pričaju i saznajte zašto je toliko uspješan.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru