Oduševljene reakcije nakon premijere ‘Oppenheimera’: Pogledajte kako je bilo u Parizu

Čekanju je kraj! Oppenheimer, jedan od najvećih ovogodišnjih holivudskih spektakala, premijerno je prikazan u Parizu, gdje je redatelj Christopher Nolan dočekan s ovacijama.

Za prvo predstavljanje drame Oppenheimer, svojeg novog spektakularnog filma, redatelj Christopher Nolan odabrao je – Pariz. Doduše, marketinški to nije nazvano “svjetskom premijerom”, već samo “pariškom projekcijom”. Svejedno, Oppenheimer, jedan od najiščekivanijih ovogodišnjih holivudskih naslova, prvi je put javno prikazan – i reakcije su eksplozivne.

“#Oppenheimer Christophera Nolana doista je spektakularno postignuće, u svojoj istinitoj, jezgrovitoj adaptaciji, inventivnom pripovijedanju i nijansiranim izvedbama Cilliana Murphyja, Emily Blunt, Roberta Downeya Jr., Matta Damona i mnogih, mnogih drugih koji su uključeni — neki samo u kratkoj sceni”, napisala je AP-ova filmska spisateljica Lindsey Bahr na Twitteru. “Teško je govoriti o nečemu tako nabijenom kao što je ovaj film u nečem tako glupom kao što je tweet, ali Oppenheimer je zaista ozbiljna, filozofska drama za odrasle koja je napeta i uzbudljiva kao Dunkirk. A veliki trenutak – TAJ TRENUTAK – izaziva strahopoštovanje.”

Oppenheimer je… nevjerojatan

Bilge Ebiri, filmski kritičar magazina Vulture, napisao je: “OPPENHEIMER je…nevjerojatan. Riječ koja mi stalno pada na pamet je ‘zastrašujuće’. Neumoljivi tempo, ludo detaljna, zamršena povijesna drama koja se gradi i gradi i gradi sve dok Nolan ne sruši čekić na najnevjerovatniji, potresan način.”

Foto: Olivier Borde / Universal

Naravno, reakcije s premijera uvijek treba uzeti s daškom opreza, ali očito je da je Nolan ponudio još jedan film koji će biti ne samo mamac za odlazak u kino, već i djelo o kojem će se pričati dugo nakon toga.

Murphy predvodi glumačku postavu

Oppenheimer je biografski film o američkom fizičaru J. Robertu Oppenheimeru, koji je prozvan „ocem atomske bombe“. Oppenheimer je bio glavni čovjek Operacije Manhattan, akcije američkih vlasti da stvore nuklearnu bombu i time dobiju prevlast u II. svjetskom ratu, a film pokazuje taj proces od entuzijazma do veselja zbog uspjeha i zabrinutosti zbog rezultata.

U filmu ga tumači Cillian Murphy, kojemu je ovo čak šesta suradnja s redateljem Christopherom Nolanom. Uz Murphyja, u filmu glume velike zvijezde poput Emily Blunt, Roberta Downey Jr.-a, Matta Damona, Ramija Maleka, Florence Pugh, Bennyja Safdieja, Michaela Angaranoa, Josha Hartnetta i Kennetha Branagha.

O autoru

O autoru