Dolazi novi Hellboy čiji scenarij piše tvorac lika i stripa Mike Mignola

Nakon prva dva prilično uspješna filma o donositelju Apokalipse, Hellboyu, treći film iz 2019. koji je služio kao reboot serijala nije uopće dobro prošao, i sam tvorac lika je odlučio uzeti stvari u svoje ruke.

Iako Hellboy iz 2019. definitivno nije otvorio vrata za franšizu, Millennium Media će pokušati ponovno, a vijest o tome donosi Deadline koji najavljuje Hellboy: The Crooked Man, za koji se svi nadaju da će biti pokretač franšize što posljednji film nije uspio. Ovaj reboot Hellboya trebao bi režirati Brian Taylor, bivši dio redateljskog tima Neveldine/Taylor.

Kao par, redatelji su režirali dva nastavka filma Ubrzanje (Crank), akcijski sf Igrač (Gamer, 2019.) i Marvelov Ghost Rider: Duh osvete (Ghost Rider: Spirit of Vengeance, 2011.), dok je Taylor sam režirao prilično dobar horor, Mama i tata (Mom and Dad, 2017.) i uz Granta Morrisona, kreatora originalne istoimene grafičke novele, bio tvorac odlične TV serije Happy! (2017.).

Hellboy II: The Golden Army 2008.
Ron Perlman kao Hellboy u filmu Hellboy 2 – Zlatna vojska © Universal

Scenarij temeljen na stripu The Crooked Man

Prema Deadlineu, novi film trebao bi napisati sam kreator Hellboya Mike Mignola, zajedno sa stalnim suradnikom Chrisom Goldenom. Par će adaptirati vlastiti strip, Hellboy: The Crooked Man iz 2008., čija se radnja događa prije svih do sada snimljenih filmova: u 1950-im godinama.

U novom filmu, Hellboy i novopečeni agent BPRD-a zapeli su u ruralnoj Appalachiji 1950-ih. Ondje otkrivaju malu zajednicu koju progone vještice, predvođene lokalnim vragom sa zabrinjavajućom vezom s Hellboyevom prošlošću: The Crooked Manom. U stripu, The Crooked Man bio je škrtac iz osamnaestog stoljeća i ratni profiter po imenu Jeremiah Witkins koji je obješen zbog svojih zločina, ali se vratio iz pakla kao vrag koji boravi u regiji.“

David Harbour se vjerojatno neće vratiti ulozi

Osoba koja se vjerojatno neće vratiti je David Harbour (Stranger Things, 2016., Divlja noć, 2022.). Glumac je nakon snimanja Hellboy reboota iz 2019. oduvijek otvoreno govorio o svom razočaranju onim što je očito bilo naporna produkcija. Nedavno je izjavio:

Naučio sam da se ne zajebavam s uspostavljenim IP-om (intelektualno vlasništvo), to je sigurno. Voljenim i već uspostavljenim IP-om. Pretpostavljam da je to najveća naučena lekcija. Osjećam da bez obzira na neuspjehe ili uspjehe tog filma, kojih ima mnogo, sam film je imao takve stvari u sebi da je to bilo gotovo nemoguće.“

Hellboy 2019
David Harbour kao Hellboy © Lionsgate

Harbour bi ionako za novi film vjerojatno bio nedostupan, jer bi trebao snimati petu sezonu serije Stranger Things, kao i njegov novi Marvelov film, Thunderbolts, a najavljen je i nastavak prošlogodišnjeg hita Divlja noć. Malo je vjerojatno da bi se vratio prilici da ponovi ulogu, s obzirom na to da očito drži fotografiju sebe kao lika u svom ormaru kao podsjetnik da bude skroman.

Hellboy nije jedina franšiza koju Millennium pokušava ponovno pokrenuti, jer završili su sa snimanjem Plaćenika 4 (Expendables 4), za koji se kaže da će se fokusirati na Jason Stathamovog lika Lee Christmasa, dok također adaptiraju novu verziju Red Sonje s Matildom Lutz u glavnoj ulozi.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru