‘Nestašna zubić vila’: Ovog kolovoza upoznajte Violettu, nejnestašniju vilu ikad

Nova animirana avantura ovog ljeta vas vodi na najzabavnije putovanje gdje će u najdosadnijem sivom gradu mala zubić vila unijeti šarene boje i stvoriti najbolju zabavu za sve generacije.

10-godišnja Maja je bijesna. Umjesto da šeta šumom oko bakine kuće, sad mora živjeti u gradu, boriti se sa svoja dva dosadna polubrata i glumiti dobru djevojku za maminog novog dečka. Ne može vjerovati svojim očima kada joj se jednog jutra nespretna, smiješna, mala vila vrti oko glave tražeći mliječni zub koji bi trebala vratiti u vilinski svijet. Zove se Violetta i po prvi put u ljudskom svijetu beznadno pada na čokoladu i bilo što slatko, ubrzo zaboravljajući na svoju misiju nasukavši se u Majinoj kući.

Nestašna zubić vila
Tko se to skriva u kućici za lutke? (Foto: Editus)

Ova zubić vila je pravi mali kaos

Ljupka vila izaziva kaos kamo god stigne, bacajući pogrešne čini, pretvarajući sve u bukete cvijeća. Uz Violettine magične moći koje svakim danom slabe, Maja i Violetta postižu dogovor: u zamjenu za pomoć da se vrati u vilinski svijet, Violetta će magično prizvati Maju natrag u bakinu kuću. Ali sve pođe po zlu i samo Majina polubraća sada mogu pomoći, za koje se ipak na kraju pokazalo da i nisu tako loši.

Svi su nekad znali ostavljati zubiće ispod jastuka za koje bi ove nestašne vile ostavljale poklon, ali u Violettinom slučaju, ona vjerojatno ne bi ni stigla do jastuka jer bi ju omela čokolada ili kolač na stolu. Ili nešto šareno, tko zna?

Nestašna zubić vila
Ono kad ti mlađi brat krene zadirkivati tvoje nove prijatelje (Foto: Editus)

Vesela avantura za cijelu obitelj

Možda je malo drska, ali nije loša u svom poslu, i jako je znatiželjna te se lako da omesti. A baš iz tog njenog znatiželjnog i pomalo nespretnog karaktera proizlazi najveći smijeh i zabava u ovom filmu, što znači da toga nikako ne nedostaje.

Kroz svoje avanture, Violetta i njena nova prijateljica Maja morat će se suprotstaviti podlom građevinaru Ricku koji želi srušiti drevno stablo kako bi izgradio hotel, a stablo je jedini način Violettinog povratka kući jer će se u suprotnom pretvoriti u cvijet ako predugo ostane u ljudskom svijetu.

Film nas uči o tome kako treba unatoč svemu, ostati vjeran sebi, i iako se možda razlikujemo od ostalih po nekim stvarima, imamo svoju posebnu nadarenost i interese. Ako smo drukčiji, nikako nismo manje vrijedni od ostalih.

Nestašna zubić vila
Ovoj zubić vili čarolije ne idu baš od ruke (Foto: Editus)

Film s univerzalnom porukom

Za takve poruke koje nam Violetta i njeno društvo donose, zaslužna je redateljica Caroline Origer koja je već radila na animiranim avanturama za najmlađe poput Babar (Babar and the Adventures of Badou, 2010.) i Polo (2014.), dok je scenarij napisala iskusna Silja Clemens zaslužna za hit triler The Good Neighbor (2022.) i animiranu seriju o maloj vještici Petronella Apfelmus (2020.).

Nestašna zubić vila (My Fairy Troublemaker) uz predivnu animaciju i glazbu nosi jako važnu poruku o očuvanju našeg planeta, a ispunjena je akcijom, humorom, magijom i srcem, te će sve uspjeti nasmijati sa svojim malim slabostima koje svi mi imamo i pokazati kako je s pravim prijateljem – baš sve moguće.

U kinima od 24.08.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLASOVI: Rina Radmilov, Ana Ćapalija, Gorna Malus, Daniel Dizdar, Ruben Carević, Zrinka Kušević, Nikola Dabac Tarek, Lovro Juraga
     REŽIJA: Caroline Origer
     SCENARIJ: Silja Clemens
     PRODUCENTI: Mark Mertens, Jean-Marie Musique, Christine Parisse, Sebastian Runschke, Ilona Schultz, Maite Wokoeck
     ŽANR: animirani, obiteljski, avantura, komedija

     O autoru

     O autoru