Nadrealni talent u nadrealnom svijetu – Anya Taylor-Joy u filmu Posljednja noć u Sohou

Od danas u kinima imamo priliku vidjeti zanosnu mladu glumicu Anyu Talyor-Joy u kinima u njenoj novoj ulozi u novom filmu Edgara Wrighta.

Wright, poznat po režiji kultnog teen klasika Scott Pilgrim vs. The World (2010.) i akcijske drame Baby Driver (2017.), vraća se s psihološkim trilerom Posljednja noć u Sohou.

Svi Wrightovi filmovi sadržavali su elemente trilera, ali s dozom humora. Posljednja noć u Sohou, prema najavnom videu, neće biti vrlo humorističan. Sam Wright je rekao kako se u ovom filmu u potpunosti oslobodio u žanru trilera, dodajući i elemente horora. Dva filma koja su mu bila glavna inspiracija za stvaranja ovog psihološkog trilera su horor drama Don’t Look Now (1973.) i Repulsion (1965.) Romana Polanskog.

Zajedno sa Wrightom scenarij je pisala Krysty Wilson-Cairns koja je sudjelovala sa Sam Mendesom na scenariju trostrukog dobitnika Oskara 1917 (2019).

Edgar Wright, Anya Taylor-Joy, Matt Smith, Michael Ajao i Krysty Wilson-Cairns na prestižnom filmskom festivalu u Cannesu
Edgar Wright, Anya Taylor-Joy, Matt Smith, Michael Ajao i Krysty Wilson-Cairns na prestižnom filmskom festivalu u Cannesu

U glavnoj ulozi su Thomasin McKenzie u ulozi Eloise i Anya Taylor-Joy u lozi Sandy. McKenzie možemo prepoznati zbog njezine prekrasne izvedbe hrabre Else iz dirljivog filma Jojo Rabbit (2019.), a za popularnu Taylor-Joy nije potrebna posebna najava, jer je zahvaljujući svojim ulogama u filmu Emma (2020.) i hit tv seriji The Queen’s Gambit (2020.) postala već poznato ime.

Scena iz filma Posljednja noć u Sohou
Scena iz filma Posljednja noć u Sohou
Scena iz filma Posljednja noć u Sohou
Scena iz filma Posljednja noć u Sohou

Elosie, mlada žena s talentom za modni dizajn i s neobičnim šestim čulom, misteriozno se može prebaciti u 1960-te godine. Ondje Elosie ne postoji, već Sandie. Sandie je mlada pjevačica u čijem tijelu Elosie živi kada dolazi u 60-te. No, Eloise ubrzo shvaća površnost glamura u Londonu 60-ih, a prošlost otkriva nešto puno mračnije.

U KINIMA!

TRAILER:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Anya Taylor-Joy, Thomasin Harcourt McKenzie, Matt Smith, Terence Stamp, Diana Rigg, Rita Tushingham, Michael Ajao, Synnøve Karlsen

     REŽIJA: Edgar Wright

     SCENARIJ: Edgar Wright and Krysty Wilson-Cairns

     PRODUCENTI: Nira Park, Tim Bevan, Eric Fellner, Edgar Wright

     ŽANR: psihološki horor triler

     DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.

     O autoru

     O autoru