Mattel i Universal udružuju snage za ‘Monster High’ film

Universal će snimati film prema Mattelovoj poznatoj liniji horor igračaka ‘Monster High’

Nakon što je Barbie (2023.) zaradio preko 1,4 milijarde dolara, Mattel kreće s radom na filmskoj ekranizaciji još jedne kolekcije poznatih lutaka iz svog kataloga – Monster High.

Film koji slavi ljepotu pojedinca treba još pronaći redatelja

Linija igračaka Monster High pojavila se 2010. fokusirajući se na djecu tinejdžere poznatih čudovišta kao što su Drakula, Frankenstein i Vukodlak. Monster High prati tinejdžere koji prolaze kroz srednju školu dok se bore s ljepotama i opasnostima adolescencije. Mada je Monster High usmjeren prvenstveno na mlađe uzraste, strašno je popularan i kod odraslih kojima se isto tako sviđa drukčiji, neuobičajen i nesavršen izgled lutaka. Svaki od likova ima neke svoje posebne moći što im dodatno daje na individualnosti i maštovitosti, a to će sigurno biti istaknuto i u nadolazećem filmu.

Poznati hollywoodski producent, scenarist i oskarovac Akiva Goldsman producirat će Universalov i Mattelov film Monster High koji još treba pronaći redatelja.

‘Monster High’ pomaže obožavateljima otkriti veliku ljepotu u vjernosti sebi i slavi jedinstvene osjećaje u srži onoga što jesmo kao pojedinci. Ponosni smo na partnerstvo s Universal Picturesom i briljantnim Akivom Goldsmanom kako bismo prenijeli ovu važnu poruku publici diljem svijeta,” izjavila je predsjednica Mattell Filmsa Robbie Brenner.

Monster High
Nickelodeonova serija ‘Monster High’ (Foto: Mattel Television)

Mattel ozbiljno kreće u filmske vode nakon uspjeha ‘Barbie’

Kad se uzmu u obzir likovi lutaka koji inspiraciju uzimaju u najvećem dijelu od klasičnih Universalovih čudovišta poput Drakule, Frankensteinovog stvorenja, Čudovišta iz Crne lagune i ostalih – Universal je očiti Mattelov partner za igrani film.

Fasciniran sam ‘Monster Highom’ otkad su moje kćeri bile opsjednute lutkama kao djeca. Oduševljen sam što ponovno udružujem snage s Robbie Brenner i našim prijateljima u Mattelu kako bismo pomogli oživjeti ovu kultnu stvar,” rekao je Goldsman.

Monster High je linija igračaka koja je u jako kratkom vremenu stekla ogromnu popularnost, te su zbog iznenađujuće prodaje tih lutaka, Barbie lutke zabilježile priličan pad. Naravno da je Mattelu Barbie i dalje najpopularniji brend, no Monster High je odmah iza njega. Dok Universalov film ne ugleda mrak kino dvorana, Monster High se može pohvaliti televizijskom serijom i dva igrana filma koja su snimana za Nickelodeon.

Barbie i Monster High nisu jedini Mattelovi ozbiljni filmski projekti, budući da na filmska platna u skoroj budućnosti stiže još filmskih ekranizacija koje se temelje na liniji igračaka, poput Daniel Kaluuyinog Barneya, Vin Dieselovih Rock ‘Em Sock ‘Em Robots, Hot Wheels, Masters of the Universe i još puno, puno toga.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru