Michael Keaton u ‘Bubimiru’ 2 dobiva novu, dobro poznatu partnericu

Sljedeće godine u kina stiže nastavak popularne fantastične horor komedije iz 1988. godine. Naslovnu ulogu i ovog će puta tumačiti Michael Keaton, a iako su detalji filma zasad nepoznati, zna se da će se glumačkoj ekipi pridružiti i jedno novo, dobro poznato “mračno” holivudsko lice.

Ono što mnogi priželjkuju već više od tri desetljeća napokon je dobilo datum premijere, ali i zanimljivo glumačko pojačanje. Naime, već je neko vrijeme poznato da će popularna fantastična horor komedija Tima Burtona iz 1988. godine dobiti nastavak, a sada se zna i datum premijere koja će biti nešto prije negoli je prvotno najavljivana. Naime, prošle se godine govorilo o lipnju 2025. godine kao očekivanom datumu dolaska nastavka Bubimira (Beetlejuice, 1988.) u kina, no ime otkačenog duha triput će se izgovarati već 6. rujna 2024. godine. Njega će, baš kao i prije 35 godina glumiti Michael Keaton, a potvrđen je i angažman novog, također dobro poznatog holivudskog lica – Jenne Ortega. Naime, zvijezda serije Wednesday (2022.) u filmu bi se trebala pojaviti u ulozi kćerke, sad već odrasle, Lydije Deetz koju je u originalnom filmu glumila Winona Ryder za koju nije potvrđeno da će glumiti u nastavku, no pretpostavlja se da hoće.

Jenna Ortega glumit će Lydijinu kći (Foto: Matthias Clamer/Netflix)

Šminka olakotna okolnost za Keatona

Dodatnih pojedinosti o dugoočekivanom filmu u ovom trenutku nema pa nije poznato hoće li se u nastavku pojaviti i Winona Ryder ili netko drugi iz originalne glumačke postave – Alec Baldwin i Geena Davis koji su glumili Adama i Barbaru Maitland, poginuli bračni par koji je “zapeo” između svijeta živih i mrtvih, ili pak Jeffrey Jones i Catherine O’Hara koju su glumili Lydijine roditelje as Charlesa i Deliju Deetz. Očekuje se da će u redateljski stolac opet sjesti Tim Burton, a to je indirektno nedavno potvrdio i skladatelj Danny Elfman koji će biti zadužen za glazbu i u nastavku Bubimira. On, naime, nije krio oduševljenje što se “vraća na set s Burtonom”, a osvrnuo se i na Bubimirovu šminku za koju je originalni film nagrađen Oscarom.

“Zahvaljujućiu šminki, Bubimir je već u prvom filmu izgledao kao da ima 150 godina, pa će Michael vrlo lako ‘uskočiti’ u svoju ulogu. Svi ostali, s obzirom na dugi vremenski period koji je prošao od prvog filma, moraju glumiti sljedeću generaciju originalnih likova. Michael je još uvijek fit te će Bubimir doživjeti najmanju promjenu, ako je uopće bude”, rekao je Elfman.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Priča o nastavku popularnog Bubimira po kojemu je snimljena i istoimena animirana serija (1989.-1991.) stara je gotovo koliko i film. Bilo je nekoliko pokušaja da se to učini. Tako je 1990. Tim Burton imao ideju za nastavak koji bi bio naslovljen Beetlejuice Goes Hawaiian, koji bi, očito je, likove smjestio u havajsko okruženje i raspoloženje, no to je propalo i prije negoli je realizacija započela. Ipak, nije se odustalo od ideje nastavka i ona se polako razvijala, nikako nije dolazila do one točke nakon koje bi slijedila realizacija. Najbliže toj točki došlo se 2011. godine kad je kao scenarist angažiran Seth Grahame-Smith (Abraham Lincoln: Lovac na vampire/Abraham Lincoln: Vampire Hunter, 2012.;  Ponos i predrasude i zombiji/Pride and Prejudice and Zombies, 2016.), no i taj je pokušaj propao, a Grahame-Smith je 2021. objasnio da jednostavno nije mogao napraviti savršen scenarij kakav su Burton i ostala ekipa filma željeli.  

     Napokon nastavak

     “Nije to lagan zadatak. Puno ljudi voli taj film i postoji 10 milijuna načina da se nastavak napravi krivo te samo četiri da bude uspješan. Pokušao sam, ali jednostavno nisam uspio. Bilo je u scenariju cool i zanimljivih ideja, no na koncu sam zaključio da ako je suđeno da se dogodi nastavak, dogodit će se”, rekao je Grahame-Smith.

     I nastavak se sad događa, no još nije potvrđeno tko piše scenarij. Scenaristi originalnog filma bili su Michael McDowell i Warren Skaaren, no obojica su tijekom ’90-ih godina prošlog stoljeća preminula. Nagađa se da bi u pisanje scenarija mogli biti uključeni autori serije Wednesday Alfred Gough i Miles Millar, no nema službene potvrde Warner Brosa koji bi uz Plan B Brada Pitta trebao producirati ovaj film. Ipak, uzmemo li u obzir da redatelj Tim Burton voli raditi s istim ljudima(s Michaelom Keatonom je osim Bubimira snimio i Batman, 1989., Batman se vraća/Batman Returns, 1992. te Dumbo, 2019., dok je Danny Elfman skladao glazbu za gotovo sve njegove filmove), angažman Ortege i scenarista serije Wednesday, čiji je i sam dio, čini se  – logičnim.  

     O autoru

     O autoru