‘Michael’: Nećak Jaafar utjelovit će Michaela Jacksona u biografskom filmu o kralju popa

Jaafar Jackson, nećak Michaela Jacksona, glumit će svog poznatog strica u biografskom filmu Antoinea Fuque o kralju popa, ‘Michael’

Antoine Fuqua, redatelj hitova poput Dan obuke (Training Day, 2001.) i serijala Pravednik (The Equalizer) držao je detalje u tajnosti za svoj nadolazeći biografski film o Michaelu Jacksonu. Prema Deadlineu, Jacksonov nećak, Jaafar Jackson, glumit će kralja popa u filmu koji će režirati Fuqua.

Tko je Jaafar Jackson?

Fuqua je potvrdio da je mladi Jackson uključen u snimanje filma putem Instagrama. Fuquina objava uključuje fotografiju Jaafara kako pleše u studiju koji je obložen ogledalima. Na slici Jaafar nosi Jacksonove prepoznatljive crne cipele od Florsheim Imperial kože i crnu fedoru, te zauzima klasičnu Michaelovu pozu.

Jaafar Jackson je pjevač i tekstopisac, sin Jermainea Jacksona, jednog od Michaelove braće i bivšeg člana grupe The Jackson 5. Talent je očito snažan u Jacksonovoj obitelji, a sam Jaafar pjeva i pleše od svoje dvanaeste godine. Osim što piše i izvodi originalnu glazbu, Jaafar Jackson izvodi obrade Sama Cookea i Marvina Gayea. Jaafarov pjevački glas je nevjerojatno sličan glasu njegova strica Michaela, a ima i plesne pokrete koji neodoljivo podsjećaju na legendarnog glazbenika.

Nevjerojatna sličnost s pokojnim glazbenikom

Jaafar utjelovljuje mog sina. Tako je divno vidjeti ga kako nastavlja Jacksonovu ostavštinu zabavljača i izvođača,“ izjavila je Katherine Jackson, Michaelova i Jermaineova majka.

Upoznao sam Jaafara prije više od dvije godine i bio sam oduševljen načinom na koji organski personificira duh i osobnost Michaela,“ rekao je producent Graham King koji je već ranije producirao glazbene biografske hitove poput Bohemian Rhapsody (2018.) i Jersey Boys (2014.).

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Potraga za pravim glumcem po cijelom svijetu

     Bilo je to nešto toliko snažno da je čak i nakon što smo proveli potragu diljem svijeta bilo jasno da je on jedina osoba koja može odglumiti tu ulogu. Više sam nego oduševljen što je pristao glumiti svog strica i jedva čekam da ga svijet vidi na velikom platnu kao Michaela Jacksona,“ govori King.

     Nevjerojatno je uzbudljivo gledati kako Jaafar oživljava Michaela,“ rekao je Fuqua. „Postojala je takva duhovna povezanost kad sam prvi put upoznao Jaafara, koji ima prirodnu sposobnost oponašanja Michaela i tako veliku kemiju s kamerom.“

     Fuquain film o Michaelu fokusiran je na život i glazbu pokojnog zabavljača, uključujući kontroverze povezane s pjevačem. Radnja će uključivati i elemente Jacksonovih optužbi za pedofiliju i bizarne okolnosti oko njegove smrti u 50. godini.

     Michael jackson - This is it
     This Is It © Columbia Pictures

     Zahtjevan film zbog Michaelovog privatnog života

     Kako bi projekt bio što autentičniji, nasljednici Michaela Jacksona dat će prava na njegov glazbeni katalog Fuqui za korištenje u filmu. Rad na ovakvoj filmskoj biografiji je veoma zahtjevan jer s jedne strane treba slaviti lik i glazbu pop ikone, a sve to dok istražuje poznatu problematiku koja je išla s time.

     U njegovim posljednjim godinama, Michaelov život se pretvorio u medijski kaos, što ga je učinilo problematičnom slavnom osobom koju na filmu treba slaviti bez uništavanja imidža. I Michaelove obožavatelje i sve ostale zanima jedna stvar: mogu li Fuqua i njegov tim vjerno ekranizirati Michaela Jacksona, a da ne okaljaju njegovu ostavštinu?

     O autoru

     O autoru