Slavni glumac smatra da je prije 40-ak godina bilo teže biti slavan: Trebalo je imati talenta

Zvijezda franšize Povratak u budućnost usporedila je današnju i popularnost koju su glumci imali ’80-ih godina prošlog stoljeća.

Najpoznatiji je po ulozi inteligentnog, energičnog i pomalo impulzivnog tinejdžera Martyja McFlyja, dugogodišnjem braku s kolegicom Tracy Pollan, ali i dijagnozi Parkinsonove bolesti već u ranim 30-im godinama života. On je Michael J. Fox i unatoč tome što se njegova karijera (zbog bolesti i svega što je ona donijela sa sobom) nije nastavila razvijati istim intenzitetom kojim je i započela, on se i dandanas smatra glumačkom legendom čije se riječi slušaju s posebnom pozornošću. Tako je nedavno časopis People objavio intervju s njim, u kojem se glavni lik franšize Povratak u budućnost, zapravo vratio u – prošlost.

Naime, 62-godišnji glumac je podijelio svoje razmišljanje o tome kako se svijet slavnih osoba promijenio tijekom desetljeća. Zapravo skrenuo je pozornost na to da je prije četrdesetak godina bilo znatno teže postići status zvijezde, nego danas.

Nije bilo uspjeha bez talenta

“Dan prije negoli mi je Akademija 2022. dodijelila počasnu nagradu ‘Jean Hersholt’, netko mi je rekao da sam bio slavan ’80-ih godina, i tad sam shvatio da je moja i popularnost kolega iz tog razdoblja uistinu uvelike drugačija od današnje popularnosti”, rekao je Michael J. Fox prisjećajući se tog događaja kad mi je Američka akademija filmskih umjetnosti i znanosti (AMPAS) uručila priznanje koje dodjeljuje pojedincima čiji humanitarni rad ima značajan utjecaj na filmsku industriju i širu zajednicu.

“Shvatio sam da smo bili snažniji od današnjih glumaca. Nismo imali društvene mreže, bili smo prepušteni vlastitim resursima, da, morao si imati talent jer si samo tako mogao uspjeti. Bilo je to nevjerojatno vrijeme!”, zaključio je Fox čija je karijera započela u vrijeme kad su televizija i film bili glavni mediji za dosezanje globalne publike, a sposobnost umjetničke interpretacije jamčila je uspjeh.

“Jako smo puno gledali druge glumce, razgovarali s njima i tako nastojali postati što bolji. Danas je najvažnije što imaš odjeveno, odnosno tko je dizajnirao tvoju odjeću”, rekao je glumac koji se 2020., zbog problema s pamćenjem uzrokovanih Parkinsonovom bolešću, povukao s ekrana, no još uvijek jako dobro primjećuje razlike današnjeg i vremena prije 40-ak godina.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Vraća se pred kamere?

     Originalni film Povratak u budućnost objavljen je 1985., a drugi i treći dio 1989. i 1990., a njegovu karijeru obilježio je i sitcom Obiteljske veze (Family Ties, 1982. – 1989.) u kojem je publiku osvojio ulogom  ambicioznog konzervativnog tinejdžera.

     Već 1991., dijagnosticirana mu je bolest te smo ga od 1996. više mogli slušati, nego vidjeti na ekranima. Između ostalih glasovnih uloga, svakako treba spomenuti naslovnu u igrano-animiranoj franšizi Stuart mali (Stuart Little) koja broji tri filma objavljena 1999., 2002. i 2005.

     Pred kamere se nakratko vratio prošle godine, u dokumentarcu Still: A Michael J. Fox Movie, redatelja Davisa Guggenheima.

     Priznao je da mu je bio gušt opet snimati te da ne bi isključio mogućnost da to opet učini.

     O autoru

     O autoru