Marina Orsag: Obožavam animirane filmove! San mi je okušati se u sinkronizaciji

Prije negoli posudi glas animiranom liku, stand up komičarka Marina Orsag okušat će se kao filmašica. Naime, s glumicom Tanom Mažuranić priprema netipičnu hrvatsku komediju.

Marina Orsag komičarka je koja u svojim stan up nastupima (ali i sudjelovanjem u različitim televizijskim showovima) pokazala i druge srodne vještine – glumu i pjevanje. Dakako, voli filmove i serije koji joj pružaju zabavu i opuštanje te tako potiču njezinu kreativnost. Veliki je fan svih animiranih filmova među kojima ipak ima favorite, a baš kao i kad je stand up u pitanju, i u segmentu filmova stalno si postavlja nove izazove. Tako s glumicom Tanom Mažuranić priprema (netipičnu) hrvatsku komediju…

Prvi film u kinu… Čudo u osmoj ulici (Preokret/Batteries Not Included, 1987., op. a.) u Kinu Cesarec i ostao mi je u super sjećanju pa sam ga nedavno ponovo pogledala i još uvijek je super!

Najviše sam puta pogledala… Najviše sam puta pogledala LEGO film (The Lego Movie, 2014.) Briljantin (Grease, 1978.) i Tko pjeva zlo ne misli (1970.). Lego film zato što je urnebesan i ima toliko skrivenih fora da ih ne možeš ni pohvatati u prvom gledanju, Grease jer je to nekako film na koji smo stalno brijali zbog pjesama i atmosfere, a Tko pjeva zlo ne misli znam napamet i mislim da je to najbolji hrvatski film.

Uvijek se nasmijem kada gledam… Bilo koji kvalitetan dugometražni crtić. Obožavam ih! Ipak, najdraži su mi MaksimUm (Megamind, 2010.), Izvrnuto obrnuto (Inside Out, 2015.) te LEGO film.

Kao glumica bila bih… Ista kakva sam i sad! A da mogu birati da uđem u nečije tijelo, moj odabir bi bio  kraljica glume, Meryl Streep.

Bohemian Rhapsody, Na putu do zvijezda, Prljavi ples…

Zadnji put sam plakala gledajući… Bohemian Rhapsody (2018.) jer je Freddie Mercury genije i mogao je još čuda napraviti da nije bilo određenih osoba u njegovom životu.

Najdraža filmska pjesma… Ima ih previše da bih mogla izdvojiti samo jednu ili dvije. Ima ih zaista jako puno i većina ih je iz crtića iako se volim ufurati na finalni mashup iz Na putu do zvijezda (Pitch Perfect, 2012.).

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Nikada neću zaboraviti kada sam prvi put gledala… Prljavi ples (Dirty Dancing, 1987.). Vjerujem da je mnogim ženama moje generacije obilježio tinejdžerske dane i seksualne revolucije u nama. Hahahaha.

     Filmski citat koji najčešće koristim… Skoro sve rečenice iz Tko pjeva zlo ne misli, oni iz Megaminda “Shool” i “We call it The Black Mambaaaaaa”, skoro sve od Sadness u Inside Out, “Surpriseeeee” iz LEGO Ninjagoa, “Are you talking to me”, “Tomorrow is another day”, ali sve to nije dovoljno često da bih upotrijebila izraz najčešće.

     Najdraža scena… Isto ih ima puno, ali neke koje mi trenutno padaju napamet su scena iz filma Thelma i Louise (Thelma & Louise, 1991.) kad Susan Sarandon pokrije oči Michaelu Madsenu i pita koje su joj boje oči i on pogodi. Scena iz LEGO Ninjagoa kada im Ninja master dodjeljuje moći. U toj sceni glavni lik, Lloyd, pita može li dobiti moć iznenađenja, master mu kaže da ne može jer za to već imaju rozog ninju i u tom trenutku iskoči iza mastera rozi ninja, kaže: “Iznenađenje!” s urnebesnim tonom glasa i nestane. Scena iz Megaminda kada mu Minion predstavlja novo Black Mamba odijelo te scene iz Tko pjeva zlo ne misli kada Fulir kaže nemojte me mučiti ili kada se Franjo i Fulir natjeravaju sabljom oko stola.

     Filmove za gledanje biram… Biram one koji će meopustiti, nasmijati i zabaviti, ali uživam u svim filmovima koji su kvalitetni. Moram priznati da često ne znam zašto neke filmove većina hvali često. Isto takom, ne volim pretenciozne “artsy farsty” filmove. Najgore mi je kad pogledam nešto i skontam da je to uzaludno potrošenih sat i pol, dva.

     marina orsag
     Marina Orsag najviše je puta pogledala ‘LEGO film’, ‘Briljantin’ i ‘Tko pjeva zlo ne misli’ (Foto: Privatni album)

     Najdraži žanr mi je… Najdraži žanr mi ovisi o raspoloženju. Nekako ne idem u drama smjeru jer je život prepun stvarnih drama, a opet ako je kvalitetna, sigurno ću je pogledati. Najdraži su mi crtići i komedije za opuštanje, ali uživam i u dobrom psihološkom trileru, filmu o serijskim ubojicama, sportskom ili sudskom filmu te većini Marvelovih blockbustera.

     Glumica u koju sam bila zaljubljena… Glumice u koje sam bila “zaljubljena” su Meg Ryan, Sharon Stone, Susan Sarandon i Zrinka Cvitešić i vjerujem da je dosta ljudi jasno zašto. Iako ne bih to nazvala zaljubljenošću jer za to trebaš prvo upoznati osobu i biti u njezinom društvu neko duže vrijeme.

     Naslov filma o mom životu bio bi… Ovako na prvu, vjerojatnoŠarena ovca obitelji. Trebala bih o ovome dobro razmisliti jer sam i žena u “muškom” poslu, a i cijelo stvaranje stand up scene bi nekako trebalo ući u film…

     Spremna za sinkronizaciju

     U filmu najviše volim uživati… U kvalitetnoj, brzoj i duhovitoj komunikaciji uz kvalitetnu karakterizaciju likova. Trenutno se ne mogu sjetiti specifičnog filma, pa bi kao referencu spomenula seriju Marvelous Mrs. Maisel (2017.-2023.). u kojoj je komunikacija i karakterizacija likova na vrlo visokoj razini.

     U animiranom filmu glas bih posudila… Ajme…, svima! U San mi je sinkronizirati crtiće i nekako kroz karijeru uz sve obaveze i projekte nikako se tome malo posvetiti, pa evo ako netko ovo pročita, ja sam spremna što se tiče crtića za koji god lik i koji god glas. Do sada su mi najdraži Sebastian iz Male sirene i mali lemur iz Madagaskara koji je “annoying”.

     Film koji me je poučio (i što)… Šalji dalje (Pay it Forward, 2000.) poučio me o tome što je bitno u životu i što zaista ispunjava. Jer zaista je bitno da jedni prema drugima budemo ljudi. Također volim pogledati sve filmove koji prikažu javne osobe koje su kroz karijeru, bez obzira na sve, ostali prije svega – čovjek. Zaista vjerujem da je to na prvom mjestu, a onda karijera, “slava”, novac i slično.

     Trebala bi me glumiti… Sofia Vergara jer to je to. Slika i prilika! Iste smo. Moooožda eventualno umjesto nje Charlize Theron. I ona je ista ja. Hahahahah

     Film koji s nestrpljenjem očekujem… Komedija koju ćemo prijateljica Tana Mažuranić i ja uskoro predati HAVC-u. Ne mogu otkriti detalje, ali se nadamo da će to proći i biti jedna od rijetkih komedija u Hrvatskoj u kojoj se ne spominje rat i u kojoj nitko ne umre.

     Najljepše kino u kojem sam bila… Kino Europa u Zagrebu kada je još bilo lijepo i uređeno, prije nego ga je prošla gradska vlast dovela do današnjeg stanja. Ta stara kina su mi puno draža od modernih kina koja sva izgledaju isto.

     O autoru

     O autoru