Mafijaška drama s Robertom De Nirom promijenila ime i datum objave

Riječ je o drami (novog imena) Alto Knights, oskarovca Barryja Levinsona kojemu će ovo biti peta suradnja sa slavnim glumcem, a film bi publici trebao biti predstavljen 15. studenoga 2024.   

Novi naziv i novi datum izlaska određen je za mafijašku dramu redatelja Barryja Levinsona u kojoj čak dvije glavne uloge tumači Robert De Niro. Film donedavno poznat pod imenom The Wise Guys sad se zove  Alto Knights, a umjesto 2. veljače 2024., publici će biti predstavljen 15. studenoga 2024.

Iako su zbog još uvijek aktualnog štrajka glumaca (SAG-AFTRA) kašnjenja filmova postala “novo normalno”, “The Hollywood Reporter” piše da ovo kašnjenje nema veze sa štrajkom, no ne navodi pravi razlog kašnjenja, a “Variety” pak piše da Waner Bros. zbog štrajka razmatra mogućnost da film objavi tek 2025.

Uz De Nira glumačku postavu ovog filma, za koji je scenarij napisao Nicholas Pileggi, čine i Debra Messing, Kathrine Narducci te Cosmo Jarvis, producenti su Irwin Winkler i Jason Sosonoff.

Film prati dvojicu ozloglašenih šefova organiziranog kriminala u New Yorku, Franka Costella i Vita Genovesea, Amerikance talijanskog podrijetla iz konkurentskih kriminalnih obitelji sredinom 20. stoljeća. Godine 1957. Genovese je pokušao ubiti Costella, ali nije uspio, a Costello se nakon toga umirovio.

Dvostruka uloga

De Niro bi trebao glumiti i Genovesea i Costella, a ovaj film znači ponovnu suradnju dvojice oskarovaca – Levinsona i De Nira. Naime, danas 80-godišnji glumac već je prije glumio u četiri filma Barryja Levinsona te Alto Knights znači njihovu petu suradnju. Podsjetimo, surađivali su u kriminalističkoj drami Vrijeme osvete (Sleepers,1996.) u kojoj su glumili i Kevin Bacon, Brad Pitt, Dustin Hoffman te Minnie Driver, zatim u satiri Predsjedničke laži (Wag the Dog, 1997.) u kojoj je opet glavnu ulogu tumačio uz Dustina Hoffmana, a satirična je bila i komedija Pikantne Hollywoodske priče (What Just Happened, 2008.) koja govori o filmskom poslu iznutra – o ljutnjama, zadovoljstvu, cinizmu, te općem nepovjerenju koje vlada u Hollywoodu. I napokon, prije Alto Knightsa, De Niro glumio je i u Levinsonovom filmu snimljenom za HBO Čarobnjak za laži (The Wizard of Lies, 2017.) koji donosi nevjerojatnu istinitu priču o jednoj od najvećih financijskih prevara u povijesti u “režiji” Bernarda Madoffa.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Osim Kišnog čovjeka (Rain Man, 1988.) za koji je nagrađen Oscarom, Levinson je režirao i brojne druge odlične filmove poput Bugsyja (1991.) koji mu je donio nominacije za najbolji film te za najboljeg redatelja, ali i dobro poznate naslove među kojima su i SF triler Sfera (Sphere, 1998.) s Dustinom Hoffmanom, Sharon Stone i Samuelom L. Jacksonom u glavnim ulogama, Banditi (Bandits, 2001.) u kojima glume Bruce Willis, Billy Bob Thornton i Cate Blanchett ili pak The Humbling (2014.) s Alom Pacinom, Gretom Gerwigom i Diannom Wiest.

     Ne posustaje ni nakon 60 godina

     Robert De Niro Oscara za najboljeg sporednog glumca dobio je za ulogu u Kumu 2 (The Godfather Part II, 1974.), a onoga za najboljeg glumca zahvaljujući ulozi u filmu Razjareni bik (Raging Bull, 1980.). U svojoj 60-godišnjoj karijeri, glumio je u nizu filmova među, a najpoznatiji je po ulogama u ve spomenutim Kumu 2 i Razjarenom biku, ali i Taksistu (Taxi Driver, 1976.), Dobrim momcima (Goodfellas, 1990.) te Casinu (1995.).

     Trenutačno je aktualan film u kojem glumi s Leonardom DiCaprijem, Ubojice cvjetnog mjeseca (Killers of the Flower Moon, 2023.), redatelja Martina Scorsesea s kojim je, baš kao i s Brianom De Palmom, najviše surađivao tijekom svoje duge karijere. Ove godine objavljena je još komedija About My Father u kojoj, između ostalih, glumi s Kim Cattrall, te drama Ezra redatelja i scenarista Tonyja Goldwyna, a slijedeće godine, osim u Alto Knightsima, trebali bismo ga gledati i u akcijskom trileru Tin Soldier redatelja Brada Furmana.

     O autoru

     O autoru