Kung fu pandu u četvrtom nastavku očekuje najmoćniji zlikovac do sada

Nastavlja se izrazito uspješna franšiza Kung Fu Panda koja podjednako osvaja humorom i snažnim porukama. Ne sumnjamo da će tako biti o ovaj put. Priča o pandi Po iznova je okupila holivudske zvijezde, a ne sumnjamo da će i publika u ožujku sljedeće godine po četvrti put požuriti u kina.

Jack Black otkrio je da debuljuškastu pandu Po, poznatu po svojim borilačkim vještinama, ali i smislu za humor te odličnom kuhanju, u novom nastavku popularne animirane franšize očekuje avantura kakvu još nije imao.

“Poa očekuje najveći izazov do sada. Hoće li prežvjeti?”, bio je dramatičan Black govoreći o Kung Fu Pandi 4 čija se kinopremijera očekuje 8. ožujka 2024.

Zlikovac opasniji od svih dosad

Prema njegovim riječima, Po se sprema postati duhovni vođa Doline mira, no kako bi preuzeo tu laskavu titulu,  mora pronaći nasljednika za svoju aktualnu titulu zmajevog ratnika. Naravno, taj proces ne ide “glatko” jer se pojavljuje novi zlikovac, Kameleon, koji pak ima moć prizivanja negativaca s kojima se Po već borio i pobijedio ih.

Naime, u potrazi za novim Zmajevim ratnikom, Po odlazi u grad, a tamo ga čeka Kameleon, ali i njegovi “stari znanci” poput Učitelja Shifua (Dustin Hoffman) i pauna Shena (Gary Oldman).

Filmovi o avanturama pande Po puni su smijeha i emocija (Foto: DreamWorks)

Kung Fu Panda jedna je najpoznatijih i najvažnijih DreamWorksovih franšiza. Originalan film prikazan je 2008. godine i bio je iznimno uspješan na svim razinama – hvalili su ga i struka i publika, a sve je to pratila i značajna zarada na kinoblagajnama. Uspjeh filma temelji se na humoru i snažnoj poruci filma, a isti je “recept” primijenjen i u nastavku, Kung Fu Pandi 2 (2011.). I drugi je film bio odlično prihvaćen, smiješan, emotivan i, dakako, financijsku uspješan. Kung Fu Panda 3 u kina je stigao pet godina kasnije, 2016. i opet potvrdio da publika voli Poa i njegove dogodovštine.

Ne čudi stoga što su odmah nakon trećeg nastavka sve glasnija postala pitanja o četvrtom nastavku, no redateljica Jennifer Yuh Nelson kao glavni prioritet isticala je – kvalitetu.

“Kad god radimo film, uvijek ga nastojimo napraviti najboljim dosad. Dakle, dok radimo, fokusirani smo isključivo na taj film, ne razmišljamo unaprijed”, rekla je tad Yuh Nelson.

S njezinim se razmišljam složio i Alessandro Carloni s kojim je Yuh Nelson režirala treći nastavak.

“Filmove ne radimo tako da kraj zapravo ne znači kraj. Želimo u potpunosti “zaokružiti” priču i mislim da smo to s ovim filmom napravili. Ako se pojavi nova fantastična priča, super!”, rekao je tada Carloni.

Netflixova serija za “zagrijavanje”

A dok Dreamworks brusi novu savršenu priču o simpatičnoj pandi, Po nije mirovao. Naime, snimljena je originalna Netflixova serija Kung Fu Panda: The Dragon Knight, u kojoj (za razliku od prethodnih serija na Nickelodeonu i Amazon Prime Videu), glas Pou posuđuje Jack Black. Njemu se pak u ovoj seriji pridružila i Rita Ora kao Wandering Blade. Prva sezona premijerno je prikazana u srpnju 2022., dok je prikazivanje druge sezone počelo u siječnju ove godine.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Što se četvrtog nastavka filma tiče, osim već spomenutih Blacka, Hoffmana i Oldmana, i u novom nastavku ove popularne kung fu filmske priče posudit će Angelina Jolie (Tigrica), Jackie Chan (Majmun), Lucy Liu (Zmija), Seth Rogen (Bogomoljka), James Hong (gospodin Ping) i David Cross (Ždral). Osim poznatih glasova, ne sumnjamo da će novi film pružiti i puno smijeha, dobrog osjećaja, ali i nova saznanja vezana uz filozofiju borilačkih vještina, baš kao što su to do sada činila prethodna tri filma. Zanimljivo je, naime, da su svi uključeni u stvaranje niza ovih filmova puno vremena i truda uložili proučavajući kinesku kulturu kako bi je gledateljima što vjernije prenijeli, a animatori su čak prošli i mali tečaj kung fua.

     O autoru

     O autoru