‘Kung Fu Panda 4’: Pripremite tanjur rezanaca i opake poteze jer Po se vraća

Došlo je vrijeme da se najnevjerojatniji majstor kungfua i Zmajski ratnik Po vrati na velike ekrane u svojoj najvećoj i najzabavnijoj avanturi do sada.

Nakon tri smrtonosne pustolovine u kojima je pobijedio zlikovce svjetske klase svojom nenadmašnom hrabrošću i ludim borilačkim vještinama, Poa, zmajevog ratnika sudbina je pozvala da se napokon…..odmori. Točnije, odabran je da postane duhovni vođa Doline mira. To predstavlja nekoliko očitih problema. Prvo, Po zna isto toliko o duhovnom vodstvu koliko i o paleo dijeti, a drugo, mora brzo pronaći i istrenirati novog Zmajskog ratnika prije nego što može preuzeti svoju novu uzvišenu poziciju.

Jedna od najuspješnijih franšiza animiranog filma

Prvi Kung Fu Panda iz 2008. postao je najuspješniji animirani film i jedan od najuspješnijih filmova te godine. Nakon što je osvojio publiku svih uzrasta diljem svijeta, originalni film je dobio još jednako uspješna dva nastavka koji su zajedno s prvim zaradili ukupno preko 1,8 milijarde dolara što Kung Fu Pandu čini jednom od najuspješnijih franšiza animiranog filma ikad. Uslijedili su kratki filmovi, specijali i nekoliko TV serija o najgladnijoj kungfu pandi. Svi su željeli nove avanture Poa i Žestoke petorke, a ovog ožujka put Zmajskog ratnika se nastavlja.

Kung Fu Panda 4
Najveća Poova avantura do sada (Foto: Universal Pictures)

Ovaj puta Po će se suočiti s dva najgora neprijatelja do sada – opakom Kameleonkom i samim sobom. Kako bi postao duhovni vođa Doline mira kao što je to bio učitelj Oogway, morat će pogledati duboko u sebe i saznati tko je on uistinu, te pronaći unutarnji mir. Možda je u ranijim nastavcima bilo naznaka kako je Po uspio u pronalasku unutarnjeg mira, ali to je bilo samo u određenim trenutcima jer zov rezanaca je čitavo vrijeme prejak.

Najteži zadaci za Poa počinju ovdje

Pored pronalaska unutarnjeg mira i dobivanje titule duhovnog vođe, Po mora odabrati svog nasljednika, novog Zmajskog ratnika. Na putovanju daleko od Doline mira susresti će stepsku lisicu Zhen (koja je tražena kriminalka) te cijeli grad pun kriminalaca i simpatičnih bandita. Svi oni imaju isti cilj iz nekih vlastitih razloga – poraziti opaku čarobnicu Kameleonku koja iz Svijeta duhova vraća Poove najljuće protivnike, te krade njihove kungfu moći. Tako nešto ju čini najopasnijim protivnikom do sada.

Kako je u prijašnjim nastavcima porazio Tai Lunga, Lord Shena, i generala Kaia, čini se da će Po to ponovno morati učiniti nakon što se oni vrate iz Svijeta duhova, a uz prijeteću Kameleonku imat će pune ruke posla. Malo olakšanje možda će pronaći u rezancima svog oca Pinga koji se, ako je suditi prema traileru, pojavljuje u dijelu Poova putovanje.

Kung Fu Panda 4
Kameleonka vraća Poove neprijatelje i krade im moći (Foto: Universal Pictures)

Hoće li Po uspjeti poraziti Kameleonku koja vitla nezamislivom moći? Da li će pronaći svoj unutarnji mir i postati duhovni vođa? Može li od simpatične kriminalke Zhen stvoriti Zmajskog ratnika kakvog Dolina mira zaslužuje? Može li Tigrica iz Žestoke petorke naslijediti majstora Shifua i nastaviti trenirati nove generacije?

Sve odgovore na to i još više saznat će se ovog ožujka nakon što Kung Fu Panda 4 stigne u kino dvorane diljem Hrvatske i ostatka svijeta. A tko je ekipa koja stoji iza jednog od najiščekivanijih animiranih hitova?

Studio i ekipa iza filma ‘Kung Fu Panda 4’

Za franšizu Kung Fu Panda zaslužan je jedan od najvećih animacijskih studija na svijetu – DreamWorks. Iz studija kojeg su osnovali Steven Spielberg (kojem ne treba previše predstavljanja), bivši predsjednik Disneya Jeffrey Katzenberg i producent David Geffen proizašle su neke od najvećih animiranih franšiza današnjice poput Shreka, Kako izdresirati zmaja, Trolovi, i mnoge druge.

Kung Fu Panda 4 - uskoro u kinima
Može li drska Zhen postati nova Zmajska ratnica? (Foto: Universal Pictures)

Kung Fu Pandu 4 režirao je dvojac kojeg čine Mike Mitchell i Stephanie Stine. Mitchell u karijeri dugoj preko 30 godina ima podeblji katalog filmova pod svojom redateljskom palicom od kojih su možda najpoznatiji Lego Film 2 (2019.), Trolovi (2016.), i Shrek 4: Uvijek i zauvijek (2010.). S druge strane, Stine je do sad režirala samo animiranu seriju She-Ra and the Princesses of Power (2018.), ali je radila kao animatorica na hitovima poput Raya i posljednji zmaj (2021.), Kako izdresirati zmaja 3 (2019.) i mnogim drugim. Osim što se ovdje uhvatila redateljskog posla, ona je osoba koja savršeno zna prenijeti maštu i kungfu poteze na velike ekrane u najspektakularnijem obliku.

Kao scenaristi se u Dolinu mira po četvrti puta vraćaju Jonathan Aibel i Glenn Berger koji su napisali i tri prethodna nastavka Kung Fu Pande, što znači da je serijal u savršeno sigurnim rukama.

Franšiza koja će zabaviti sve uzraste, dok će se oni stariji zagledati u sebe

Kung Fu Panda nije još jedan serijal filmova namijenjen isključivo za najmlađe uzraste, već u njemu u istoj mjeri mogu uživati i odrasli gledatelji. Razlog tome je što priča i svijet u kojem se odvija radnja je nevjerojatno bogat i ima temelje u kineskoj mitologiji, te kroz predivnu animaciju i urnebesnu komediju Kung Fu Panda postavlja pitanja i daje odgovore na egzistencijalnoj razini pojedinca, te veliča vrijednosti dobrote, obitelji i prijateljstva.

Kung Fu Panda 4
Put do unutarnjeg mira između ostalog znači zastati i uživati u stvarima oko sebe (Foto: Universal Pictures)

U ovaj serijal uloženo je nevjerojatno puno vremena rada. Godinama su se istraživali kineska umjetnost i kungfu filmovi, te je uključeno opsežno istraživanje i poznavanje kineske kulture kako bi ono što se gleda bilo prikazano na najbolji mogući način i uz veliko poštovanje prema kulturi. Kung Fu Panda je toliko impresionirao Kineze da su službena vladina kulturna tijela organizirala sastanke kako bi raspravljali o tome zašto njihova vlastita zemlja sama nije stvorila animirane filmove takve kvalitete, a to sigurno govori nešto.

Iz ovih razloga i još puno više toga, ovog ožujka ne propustite novo poglavlje Zmajskog ratnika na putu prema unutarnjem miru. Zabava za cijelu obitelj je zagarantirana.

U kinima od 7.3.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLASOVI: Franjo Dijak, Branimir Vidić, Dražen Kühn, Ljubomir Kerekeš, Aleksandar Cvjetković, Mia Krajcar, Mirta Zečević, Mirela Brekalo Popović, Magic Leon, Ivan Đuričić, Boris Barberić, Ana Ćapalija, Kristina Habuš, Daniel Dizdar, Goran Vrbanić, Jan Kovačić, Dora Jakobović, Meri Ravlić, Filip Daidžić, Franka Mamić, Lota Perčin
     REŽIJA: Mike Mitchell, Stephanie Stine (koredateljica)
     SCENARIJ: Jonathan Aibel, Glenn Berger
     PRODUCENTICA: Rebecca Huntley
     ŽANR: animirani, obiteljski, komedija, akcija, avantura, fantazija

     O autoru

     O autoru