Kultnu scenu lažnog orgazma Meg Ryan iz filma ‘Kad je Harry sreo Sally” njezina djeca smatraju – neugodnom   

Kad je Harry sreo Sally smatra se jednom od najboljih romantičnih komedija svih vremena, a djeca glavne glumice smatraju pomalo neugodnim što i danas u restoranu Katz’s Delicatessen postoji znak koji pokazuje stol za kojim je ona snimljena.

Kad je Harry sreo Sally… (When Harry Met Sally…, 1989.) slovi za jednu od najboljih romantičnih komedija svih vremena, a prošle godine film je pohranjen u Nacionalni filmski registar SAD-a kao “kulturno, povijesno ili umjetnički značajan”. Film je na čuvanje u Kongresnu knjižnicu “poslao” Američki Nacionalni odbor za zaštitu filma (NFPB), a mnogima na sam spomen ovog rom-coma na pamet pada legendarna scena iz restorana. Riječ je o sceni u kojoj Sally (Meg Ryan) i Harry (Billy Crystal) razgovaraju o orgazmu, zapravo prepiru se oko toga je li ga moguće glumiti. I dok Sally tvrdi da mnoge žene glume orgazam, Harry je uvjeren da to ne čine s njim jer bi on lako prepoznao lažni. Stoga Sally poseže za “argumentom” koji je nemoguće pobiti – u punom restoranu Katz’s Delicatessen demonstrira lažni orgazam te kad završi samo nastavi jesti, a točku na “i” ovoj sceni daje  Estelle Reiner, majka redatelja Roba Reinera, koja konobaru govori: “Ja ću isto što i ona!”.

E, upravo ta scena i dandanas stvara neugodnosti djeci glavne glumice. Naime, kako je Meg Ryan rekla u razgovoru za  “Interview Magazine” nedavno su joj djeca rekla da je poprilično neugodno što u restoranu još uvijek postoji podsjetnik na tu scenu.

Gospođa (lijevo) za susjednim stolom je redateljeva majka, Estelle Reiner (Foto: Columbia Pictures)

 “Sin me je nazvao iz New Yorka, odsjeo je u hotelu koji se nalazi nasuprot Katz’s Delija, a kod mene je bila i kći i svi smo zajedno razgovarali. Njih su se dvoje složili da je stvarno neugodno što u restoranu postoji strelica koja pokazuje na stol za kojim je snimljena ta scena”, rekla je Ryan.

Glumičina 19-godišnja kći Daisy True rijetko se pojavljuje u javnosti za razliku od 31-godišnjeg sina Jacka Quaida koji je krenuo stopama svoje majke i oca Dennisa Quaida te smo ga već imali prilike gledati na malim i velikim ekranima, između ostalog i u serijama My Adventures with Superman (2023.-danas) i The Boys (2019. – danas), ali i aktualnom hitu Oppenheimer (2023.).

Scenarij za Kad je Harry sreo Sally napisala je “mama” brojnih romantičnih komedija, pokojna Nora Ephron (Ljubavna boljka/Heartburn, 1986., Romansa u Seatttleu/Sleepless in Seattle, 1993., Imaš poruku/You’ve Got Mail, 1998.), ipak poznata rečenica koju izgovara Estelle Reiner ideja je Billyja Crystala koji je uvelike imao utjecaja i na lik Harryja koji je učinio zabavnijim nego što je inicijalno bio.

A tu je rečenicu Američki filmski instituti pozicionirao na 33. od ukupno 100 najboljih filmskih citata.  

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Iako mu se sad podsjetnik na mjesto snimanje te scene čini neugodnim, Jack Quaid je još 2018. godine u jednom intervjuu priznao da je plakao nakon što je pogledao film Kad je Harry sreo Sally.

     “Dugo sam plakao jer sam bio tako ponosan na mamu. Odmah sam je nazvao, i rekao sam: ‘Žao mi je što sam propustio ovaj film’. A ona je ležerno odgovorila: ‘Da, pogledala sam jednom’. U svakom slučaju, to mi je najdraži njezin film”, rekao je tad Jack Quaid.

     Kad je Harry sreo Sally zauzima 2. mjesto na MovieWebovoj ljestvici 30 najboljih romantičnih komedija svih vremena. A za one koji ga još nisu pogledali ili to žele ponovo učiniti, film je dostupan na Maxu i Amazon Prime Videu.

     O autoru

     O autoru