‘Kokainski medvjed’ pokrenuo trend – dolazi nam aligator na methu

Gdje ima potražnje ima i sposobnih producenata. Uspjeh Kokainskog medvjeda potaknuo je proizvodnju sličnih filmova, pa već ovoga ljeta u kinima bi mogli gledati niskobudžetni horor The Attack of the Meth Gator.

Sada više nema nikakve sumnje da je Kokainski medvjed legitimni kino hit. Već u prvom tjednu prikazivanja horor komedija Elizabeth Banks zaradila je 28 milijuna dolara. Odličan rezultat za film čiji je budžet procijenjen na 30 milijuna dolara.

No, možda i više od same zarade primjetan je utjecaj Kokainskog medvjeda. Brojne meme zafrkancije na društvenim mrežama i medijska istraživanja o tome što se doista dogodilo s medvjedom koji je pojeo kokain, samo su povećale zainteresiranost za neobičnu priču. A tamo gdje ima publike ima i spretnih producenata.

Nakon mede – aligator

Na tragu uspjeha Kokainskog medvjeda, distribucijska kuća The Asylum najavila je svoj novi film – The Attack of the Meth Gator. Premisa je vidljiva već iz samog naslova. Glavni (anti)junak filma bit će aligator na metamfetaminu.

Kokainski medvjed 2023 Cocaine Bear
Film ‘Kokainski medvjed’ (Foto: Universal Pictures)

Da ovo nije zafrkancija, potvrđuje i najava The Asyluma da film dolazi u kina već ovoga ljeta. Režirat će ga Christopher Ray, hiperproduktivni redatelj poznat po naslovima kao što je 3-headed Shark Attack (Napad troglavog morskog psa). Glumačku postavu predvode Ray Acevedo, Tristen Amason i Christopher Appelgate.

I Elizabeth želi nastavak

The Asylum je američka distribucijska kuća specijalizirana za niskobudžetne horor filmova. Dosad najpoznatiji naslov im je Vjetrovito s morskim psima (Sharknado). Iznenadni hit o morskim psima koje je tornado katapultirao na kopno imao je čak pet nastavaka.

Nije The Asylum jedini koji je zainteresiran istražiti kako bi i druge životinje „glumile“ pod narkoticima. Elizabeth Banks, redateljica i producentica , najavila je da bi u slučaju uspjeha filma bila voljna snimiti i nastavak. No, umjesto mede na koki, u centru priča bi bio – našmrkani morski pas.

O autoru

O autoru