Klasik ‘Zmajevo srce’ stiže u digitalnom obliku

Borilački klasik Zmajevo srce iz 1985. godine, u kojem briljira Jackie Chan, sljedeći mjesec bit će dostupan u 2K rezoluciji, dok će Blu-ray izdanje ponuditi niz dodatnih sadržaja.

Jackie Chan sinonim je za vrhunsku akciju i pomno razrađene majstorije. Legendarni hongkonški glumac svoje je najpoznatije filmove snimio tijekom ’80-ih i ’90-ih godina prošloga stoljeća, a najboljim iz tog razdoblja smatra se Zmajevo srce iz 1985. godine. Upravo taj film uskoro će gledateljima biti ponuđen u novoj tehnologiji i s brojnim dodacima. Naime, dirljiva akcijska drama u modernom ruhu od 11. travnja bit će dostupna na Arrow streaming servisu dostupnom u Velikoj Britaniji, Irskoj, SAD-u i Kanadi, no nadamo se ubrzo i šire.

Ovaj borilački klasik tako bi se trebao pojaviti u 2K rezoluciji, dok će Blu-ray izdanje ponuditi niz dodatnih sadržaja.

Najpoznatiji Chanov film

Zmajevo srce najpoznatiji je Chanov film i to ne samo zato što mu je priskrbio globalnu popularnost, nego i stoga što film predstavlja njegovu najbolju suradnju sa Sammom Hungom, redateljem filma koji uz Chana tumači i glavnu ulogu. Riječ je o Chanovom školskom prijatelju s kojim je snimio nekoliko filmova.

Podsjetimo, u Zmajevom srcu Jackie Chan glumi pripadnika specijalnih policijskih postrojbi, Tata Funga, koji nastoji pronaći ravnotežu između privatnih i profesionalnih obaveza. Policijska karijera oduzima puno mu vremena, a ostatak nastoji provesti sa svojom djevojkom Jenny (Emily Chu) i mentalno hendikepiranim bratom Dannyjem (Sammo Hung). Rastrgan između triju strana, odlučuje promijeniti posao. No njegov brat spletom okolnosti slučajno dolazi u posjed dragulja koji pripadaju gangsteru Mr. Kinu (James Tien) što je povod nizu borilačkih akcija. Riječ je o majstorijama koje ne mogu dosaditi i koje će, zahvaljujući modernoj tehnologiji, mnogi iznova ili pak prvi put pogledati.

Stari majstor za nove generacije

Dakle, Stari majstor za nove generacije. Osim toga, film Zmajevo srce uvelike odudara od brojnih Chanovih šašavih akcijskih komedija i koji mu je otvorio vrata za “ozbiljnije” filmove pa predstavlja odličan izbor za sve one koji nisu bili u mogućnosti gledati originalne Chanove filmove, a zastarjela tehnologija je razlog zbog kojeg to sad ne čine.

Uz sve to, Blu-ray izdanje ponudit će izvrstan “kontekst”. Naime, između ostalog, donosi galeriju slika, arhivske intervjue s Jackie Chanom, redateljem Sammom Hungom i Arthurom Wongom koji je u filmu bio zadužen za fotografiju te posve nove komentare dvojice filmskih eksperata – Franka Djenga i FJ-a DeSanta.

O autoru

O autoru