John Waters se nakon 18 godina vraća snimanju filmova

‘Nadam se da ću i dalje širiti ludu radost gledateljima diljem svijeta’, kazao je kultni američki redatelj John Waters, kojemu će ovo biti prvi film nakon satire Oh, kakve li sramote iz 2004. godine.

Kultni redatelj, scenarist, producent, snimatelj, montažer, glumac i pisac John Waters vraća se u redateljsku stolicu. Iza kamere bi trebao stati nakon dugih 18 godina radi adaptacije vlastitog ovogodišnjeg romana Liarmouth: A Feel-Bad Romance.

Najluđa stvar

Liarmouth je najluđa stvar koju sam napisao u posljednje vrijeme pa je možda prikladno da moj roman bude dovoljno šokantan da ponovno pokrene motor moje filmske karijere” , izjavio je 76-godišnji redatelj. “Oduševljen sam što sam se vratio produkciji filmova i nadam se da ću širiti ludu radost avanturističkim gledateljima diljem svijeta.”

Svojim cjelovečernjim filmovima, uvijek niskobudžetnima (prvi je realiziran za samo 2100 dolara), Waters je zaslužio zvučnu titulu “majstora lošeg ukusa”. Njegov najpoznatiji film Ružičasti flamingosi (Pink Flamingos, 1972) snimljen je za 12 tisuća dolara. Ipak, brzo je stekao kultni status te je u New Yorku i Los Angelesu prikazivan osam godina bez prestanka.

Sa smislom za marketing, filmove je sam reklamirao letcima i organizirao projekcije skupljajući polako publiku i buduće suradnike. Tako je nastala tzv. Dreamlanders grupa koju čine glumci-amateri Divine, Mink Stole, Edith Massey, David Lochary, Mary Vivian Pearce… Njegovi su projekti odnedavna ušli u Muzej filmske umjetnosti u Middletownu. 

Smiješna, prljava priča o seksu, kriminalu i obiteljskoj disfunkcionalnosti

Roman Liarmouth: A Feel-Bad Romance prati tri generacije žena u istoj obitelji: Adoru, koja vodi neovlaštenu veterinarsku ordinaciju na Upper East Sideu, a koja se specijalizirala za plastične operacije kućnih ljubimaca; Adorinu kći Marshu, kleptomanku, veliku mizantropkinju i lažljivicu iz naslova romana, te Marshinu kći Poopy, koja vodi zabavni park s trampolinima na periferiji Baltimorea. Osim već osebujnih karaktera koje je dodijelio protagonisticama, radnja se dodatno zahukta kada se urote jedna protiv druge, a s istom namjerom – žele se međusobno ubiti. 

O autoru

O autoru