Joaquin Phoenix i Rooney Mara u novom filmu oskarovca Paweła Pawlikowskog

Hollywoodske zvijezde Joaquin Phoenix i Rooney Mara imat će glavne uloge u novom dugometražnom filmu Paweła Pawlikowskog. Radnoga naslovaThe Island, dramatični triler trebao bi ponuditi uzbudljivu priču o “seksualnoj nevjeri, izdaji i ubojstvu”.

Otok će biti prvi film poljskoga redatelja Paveła Pawlikowskog nakon iznimno uspješnog filma Hladni rat (Cold War, 2018.). Ljubavna drama bila je nominirana za tri Oscara, a Pawlikowski je s njom zaslužio nagradu za najboljeg redatelja na Filmskom festivalu u Cannesu.

Priča o ljubomori, izdaji i ubojstvu

Glen Basner, osnivač producentske tvrtke FilmNation, rekao je kako će tema filma zasigurno pobuditi interes brojne publike. Dodao je i da je Paweł Pawlikowski jedan od najvećih svjetskih filmaša današnjice.

Otok je film koji nam treba kako bismo natjerali publiku nazad u kina”, kazao je Basner.

Radnja filma temelji se na stvarnim događajima, a smještena je u tridesete godine prošloga stoljeća. Phoenix i Mara će glumiti mladi američki par koji odlučuje okrenuti leđa civilizaciji i stvoriti svoj privatni raj na pustom otoku. Nakon što milijunaš umre na svojoj jahti u blizini otoka, par postaje glavna senzacija tabloida. Otok otkriva samoprozvana grofica koja dolazi na otok kako bi ga preuzela i na njemu izgradila luksuzan hotel.

Phoenix i Mara opet zajedno

Režiju i scenarij za film potpisuje za Pawlikowski. Tanya Seghatchian i John Woodward producenti su filma (Apocalypso Pictures i Brightstar). Joaquin Phoenix i Rooney Mara zasad su jedini glumci čija su imena vezana uz film. Hollywoodskom paru ovo će biti drugi zajednički film nakon drame Marija Magdalena iz 2018. godine.

Joaquin Phoenix i Rooney Mara u filmu Marija Magdalena (Foto: Universal Pictures)

Pawlikowski je jedan od najpoznatijih suvremenih poljskih redatelja. Njegov posljednji film Hladni rat, crno-bijela ljubavno-politička priča dijelom snimana i u Splitu, trijumfirao je na dodjeli Europskih filmskih nagrada. Osvojio je čak šest nagrada, među njima i onu najvažniju – za najbolji film. Karijeru je započeo s dokumentarnim filmovima, među kojima je i Srpski epovi o ratu u Bosni i Hercegovini.

Igranim filmovima Posljednje utočište (2000.) i Moje ljeto ljubavi (2004.) osvaja nagrade BAFTA, a svjetsku slavu donosi mu film Ida, nagrađen 2015. Oscarom za najbolji film na stranom jeziku. To je ujedno i prvi poljski film koji je osvojio ovu prestižnu nagradu.

O autoru

O autoru