Od Ala Pacina do Viggoa Mortensena: Mnoštvo poznatih glumaca u filmu o ubojstvu JFK-a

Nakon 15 godina od svog posljednjeg filma, David Mamet kreće s režijom novog projekta koji govori o umiješanosti mafije u ubojstvo JFK-a.

David Mamet okupio je mnogo poznatih lica za svoj nadolazeći film o JFK-u: Assassination (Atentat). Objavljeno je da će u filmu glumiti Al Pacino, John Travolta, Viggo Mortensen, Shia LaBeouf, Rebecca Pidgeon i Courtney Love.

Ubojstvo JFK-a iz mafijaške perspektive

Prema Deadlineu, Assassination će “prepričati kobno ubojstvo Johna F. Kennedyja iz perspektive mafije, prikazujući njegovu smrt kao naručeno ubojstvo od strane čikaškog mafijaškog kralja Sama Giancanae kao osvetu za JFK-ov pokušaj da potkopa mafiju nakon što su mu pomogli da bude izabran.”

Scenarij potpisuju Mamet i Nicholas Celozzi, koji je Giancanin pranećak, što bi trebalo filmu dati jednu dozu autentičnosti. Predsjednik Arclight Films-a Gary Hamilton rekao je: “Zvijezde su se doista posložile. Assassination je zadivljujuć i napeti triler smješten u ključno razdoblje američke povijesti, kojeg je briljantno osmislio Mamet – to je apsolutno fantastičan projekt.”

Davif Mamet i Barry Levinson
David Mamet i Barry Levinson na setu filma Predsjedničke laži (Foto: New Line Cinema)

Prvi Mametov film o JFK-u je trebala predvoditi Cate Blanchett

Osim imena glumaca koji su uključeni u projekt, njihove točne uloge još nisu poznate. Triler Assassination bit će prvi film Davida Mameta na velikom platnu nakon Crvenog pojasa (Redbelt) iz 2008., mada je 2013. snimio TV film Phil Spector, s Al Pacinom i Helen Mirren u glavnim ulogama.

Prije točno deset godina, objavljeno je kako David Mamet počinje raditi na filmu Blackbird gdje je isto tako u središtu radnje ubojstvo JFK-a. Cate Blanchett trebala je glumiti Janet “koja putuje u Los Angeles na sprovod svog djeda, hollywoodskog majstora vizualnih efekata koji je potajno radio za američke specijalne agencije. Dobro čuvane tajne njezina djeda postaju prijetnja za nju, prisiljavajući Janet da otkrije istinu o čovjeku koji je svoj život posvetio pretvaranju iluzije u stvarnost. “

S obzirom koliko je vremena prošlo od najavljenog projekta, izgleda da je Mamet svoju priču o JFK-u ipak odlučio ispričati iz potpuno drukčije, mafijaške perspektive s filmom Assassination.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru