Jesse Eisenberg otkriva kako se pripremao za snimanje gay scene

Za ulogu u Društvenoj mreži otvorio je prvi put u životu Facebook profil, no priprema za ulogu u trileru Manodrome bila je daleko zahtjevnija.

Pri spomenu glumaca, prva pomisao većine ljudi bit će popularnost i dobra zarada, no, baš kao i kad je riječ o drugim poslovima, i iza ovoga stoji puno truda i discipline. Jasno je to ako uzmemo u obzir samo nekoliko nedavno objavljenih filmova u kojima su glumci zbog uloge gotovo postali profesionalni sportaši što je znatno utjecalo i na njihov fizički izgled. Primjerice, Annette Bening koja u biografskoj sportskoj drami Nyad glumi plivačicu te Zac Efron koji u filmu The Iron Claw, istog žanra, glumi hrvača. No, uloge ne moraju biti samo fizičke teške. Ponekad je za njih potrebna dobra mentalna priprema i upravo je o njoj ovih dana progovorio Jesse Eisenberg kojega je trenutačno moguće gledati u novom filmu, trileru redatelja Johna Trengovea, Manodrome.

Zvijezda Društvene mreže (The Social Network, 2010.), u Manodromeu glumi Ralphieja, vozača njujorškog Ubera koji  teško spaja kraj s krajem, a k tome i s partnericom Sal (Odessa Young) očekuje dijete. Situacija postaje još više komplicirana kad Ralphie pridruži misterioznoj muškoj obitelji koju predvodi Dan (Adrien Brody), a koja u njega unosi strah i seksualnu zbunjenost.

Naime, dok je priprema za ulogu Marka Zuckerberga u filmu Društvena mreža od njega iziskivala da prvi put u životu napravi Facebook profil, uloga Ralphieja u Manodromeu tražila je da se pripremi za snimanje gay scene.

Film se bavi krizom muževnosti (Foto: Lionsgate)

Lakše uz novog člana filmske ekipe

Prema riječima samog Eisenberga, lik Ralphieja tijekom cijelog filma preispituje svoju seksualnost.

“Vrhunac priče čini odnos s muškarcem što mi je, kao heteroseksualcu, bilo teško razumjeti. Srećom, u filmskoj smo ekipi imali i osobu zaduženu za intimna pitanja. Riječ je o novosti u filmskoj produkciji koja je nama došla ‘kao naručena’. Naime, Sallieu Sesay, koji glumi Ahmeta, i ja smo sa savjetnikom za intimnost puno razgovarali o seksu s drugim muškarcem pred kamerom, a onda smo dodavili segment po segment priče – činjenicu da se scena odvija u tvornici, da se događa tijekom neke vrste nasilne svađe… Dakle, razgovarali smo o tome kako bi sve to trebalo izgledati i na taj se način pripremali za snimanje scene”, objasnio je Eisenberg te dodao da mu je taj proces pomogao da snimanju te scene pristupi na pravi način.

“Na kraju je taj zadatak bio poput bilo kojeg drugog zaokruženog u mom kalendaru, dakle, nekog o kojem treba promisliti i adekvatno se pripremiti se za njega. Zadatak koji znači interakciju s drugom osobom, ali i na način da ne povrijedim tu drugu osobu”, rekao je Jesse Eisenberg.

Redateljeva osobna priča

Redatelj i scenarist filma, John Trengove, istaknuo je pak osobnu vezu sa samom pričom.

“Ja sam homoseksualac i ova ideja o odabranoj obitelji je nešto što mi je vrlo poznato. Pala mi je na um ideja: ‘Što ako postoji odabrana obitelji muškaraca koji se odluče rehabilitirati na određeni način?’ To je bila premisa na temelju koje sam počeo razmišljati o filmu”, rekao je Trengove.

Osim spomenutih Eisenberga, Brodyja, Young i Sesayja,u filmu glume i Philip Ettinger, Evan Jonigkeit, Caleb Eberhardt, Ethan Suplee, Lamar Johnson, Gheorghe Muresan, Brian Anthony Wilson, Sean Edward Lewis, Brian Brehm, Blake Bregm, Adam Wade McLaughlin te Matthew Lamb.

Lionsgateov Manodrome moguće je iznajmiti ili kupiti na  Google Playju ili Prime Videu.

O autoru

O autoru