Zvijezda ‘Manodromea’ jedva čeka početak snimanja trećeg nastavka Majstora iluzija

Nakon nesigurnog muškarca u filmu Manodrome, Jesse Eisenberg ‘uskače’ u njemu omiljenu ulogu samouvjerenog iluzionista koja, prema vlastitom priznanju, na njega ima učinak poput antidepresiva.

Ono što je jednom prilikom rekao, sad je i potvrdio. Naime, Jesse  Eisenberg istaknuo je da ga više zanima iskustvo snimanja, nego film kao gotov produkt. U skladu s tim, 40-godišnji je glumac, promovirajući novi film Manodrome u kojem, uz Adriena Brodyja, tumači glavnu ulogu, pokazao veliki entuzijazam vezan uz jedan od njegovih sljedećih projekata. Naime, rekao je da odbrojava dane do početka rada na trećem nastavku trilera Majstori iluzije (Now You See Me) u kojemu će se iznova vratiti ulozi J. Daniela Atlasa, vođe skupine iluzionista koji tijekom svojih nastupa izvode nevjerojatne pljačke, a novac dijele publici.

“Snimanje filmova iz franšize Majstori iluzije omogućuje mi više od bilo kojeg drugog filma da se uistinu osjećam kao lik, da budem ono što jesam, odnosno da najmanje što je moguće posežem za naučenim tehnikama glume. Naime, kao glumac, ja sam zapravo izvođač, a lik koji glumim je također izvođač”, objasnila je zvijezda Društvene mreže (The Social Network, 2010.) koja je za ulogu Marka Zuckerberga bila nominirana za Oscara, u kategoriji najboljeg glumca.

A iz njegovih daljnjih razmišljanja o liku Atlasa, jasno je da ta uloga za njega ima gotovo terapeutski učinak, s obzirom na nedostatak samopouzdanja kao njegovim velikim neprijateljem.

Dobrodošla arogancija

“Ipak, Atlas je samouvjeren izvođač, a ja nisam takav.  Ne gledam filmove u kojima sam glumio, i svakako izbjegavam gledanje nepomičnih kadrova. Jednostavno se ne želim vidjeti i zapljusnuti se novim valom sumnji u vlastiti rad. Upravo zato pravi je užitak glumiti izvođača koji je zadovoljan sobom pa mogu reći da je tijekom snimanja Majstora iluzija određena doza arogancije kod mene gotovo stalno prisutna”, priznaje Eisenberg dodajući da mu filmovi o darovitim iluzionistima stoga dođu kao antidepresivi.

“Zato ih toliko volim i zato jedva čekam da počnemo raditi na trećem nastavku! U Ulozi Atlasa osjećam se tako opušteno. To je zapravo obrnuto od metodske glume koju mnogi prakticiraju”, zaključio je Jesse Eisenberg.

Naime, metodska gluma tehnika je koju koriste brojni glumci, a podrazumijeva potpuno emocionalno identificiranje s likovima koje glume. Glumac na taj način “postaje” lik i duže vrijeme ostaje u ulozi lika kojeg glumi čak i izvan seta.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     A da je ovaj glumac drugačiji od većine pokazao je i kad je kao velika nada Hollywooda odlučio “skinuti nogu s gasa” i birati uloge i u filmovima koji nisu postizali velike uspjehe na kinoblagajnama, no njemu su pružili priliku da, kakao je sam rekao, glumi likove čije bi živote i on sam želio živjeti.

     Glumačka ekipa puna poznatih imena

     Jedna od takvih uloga svakako je i Atlas. Podsjetimo, u originalnom filmu iz 2013. Eisenberg je vođa četveročlane skupine iluzionista koji, primjerice, tijekom svog nastupa u Vegasu pljačkaju banku u Parizu. Uz njega, iluzioniste glume i Woody Harrelson, Isla Fisher i Dave Franco, a sa suprotne strane, su FBI-oav Mark Ruffalo te agentica Interpola koju tumači Mélanie Laurent. Oni pokušavaju odgonetnuti koje su skrivene namjere vještih iluzionista koji svojim robinhudskim pristupom, osvajaju publiku, a u tome im pomaže bivši iluzionist koji zarađuje otkrivajući trikove, a kojeg glumi karizmatični Morgan Freeman.

     Prvi film u franšizi režirao je Louis Leterrier i to prema scenariju Eda Solomona, Boaza Yakina i Edwarda Ricourta. Budući da je film postigao odličan uspjeh (s budžetom od 75 milijuna dolara ostvario je prihod od čak 351,7 milijuna dolara) nije dugo trebalo čekati na nastavak. Naime, 2016. objavljeni su Majstori iluzija 2 (Now You See Me 2) redatelja Jona M. Chua koji je nakon ovoga, režirao satiričnu romantičnu komediju Suludo bogati Azijci (Crazy Rich Asians, 2018.). Scenarij za nastavak zabavnog trilera o iluzionistima napisao je Ed Solomon, a zvjezdana glumačka postava ostala je uglavnom ista. Novo ime je Lizzy Caplan koja je zamijenila Islu Fisher u Atlasovoj družini koja se vraća na scenu i to kako bi razotkrili neetičku praksu tehnološkog magnata kojega pak glumi Daniel Radcliffe.

     U drugom nastavku, Atlas i ekipa vraćaju se na scenu kako bi uništili beskrupuloznog tehnološkog magnata
     (Foto: Lionsgate)

     Eisenbergu dobro poznat redatelj

     Što se trećeg nastavka tiče (osim da ga Eisenberg jedva čeka) poznato je da su započele aktivnosti u sklopu predprodukcijske faze te da će film režirati Ruben Fleischer koji Jessea Eisenberga, ali i Woodyja Harrelsona, dobro zna sa snimanja filma Dobrodošli u zemlju zombija (Zombieland, 2009.), dok je Eisenberg glumio i u njegovoj akcijskoj komediji Ekspresna pljačka (30 Minutes or Less, 2011.).

     Osim što je ovoga ljeta sa suprugom Annom Strout i njihovim sinom odmarao u Hrvatskoj, Eisenberg je radio i ispred i iza kamere. Naime, osim Manodromea, ove je godine objavljen i film When You Finish Saving the World koji je režirao, ali i napisao scenarij. U postprodukciji je pak film I’ll Be Right u kojem je preuzeo ulogu izvršnog producenta, a čiji datum objave još nije poznat, baš kao ni onaj trećeg nastavka Majstora iluzije čija je (pred)produkcija započela prošlog tjedna.

     O autoru

     O autoru