Jednom davno / Come Away

Dvanaestogodišnji David, desetogodišnji Peter te osmogodišnja Alice (Reece Yates, Jordan Nash te Keira Chansa) uživaju u djetinjstvu u Engleskoj u kasnom 19. stoljeću. Najviše se vole igrati u obližnjoj šumi i vlastitom vrtu. Njihovi roditelji Jack (David Oyelowo) i Rose (Angelina Jolie) odgajaju ih i potiču slobodan duh i bujnu maštu u svoje djece.

No njihovo djetinjstvo nasilno prekida tragična smrt Davida, koji se utapa za vrijeme nevine dječje igre. Tuga i očaj uvlače se u obitelj i prijete uništenju cijele obitelji. Rose se povlači u sebe i odaje alkoholu a Jack se vraća svom starom poroku kocki i zapada u dugove. Alice odbija prihvatiti činjenicu da Davida stvarno nema dok Peter krivi sebe za smrt brata.

Cijela obitelj polagano ali sigurno propada. Kako bi to spriječili Alice i Peter pronalaze zadnju snagu u sebi i svojoj mašti i kreću na nevjerojatnu pustolovinu u cilju spašavanja obitelji. Put ih odvodi na ulice Viktorijanskog Londona gdje otkrivaju tamnu i skrivenu prošlost svog oca.

Ohrabren, Peter shvaća da put spasenja ne leži u tome da odraste i postane identičan svom pokojnom bratu, te odlazi u Neverland gdje će zauvijek ostati mlad. Za to vrijeme Alice uranja u svoj svijet mašte i živi u Zemlji Čudesa.

Come_Away_07.08.18._0774_AB (l-r.) Keira Chansa stars as Alice, David Oyelowo as Jack, Reece Yates as David and Jordan A. Nash as Peter in COME AWAY, a Relativity Media release. Credit: : Alex Bailey / © Maginot Line, LLC 2020

Iz tragedije rađaju se dvije legende: Petar Pan i Alice u Zemlji Čudesa.

U središtu priče je jedno veliko „Što ako?“ pitanje. Pitanje koje je pokretač ove priče koja se odvija prije dva bisera svjetske književnosti. Što ako, pita se film, su Lewis Carollina Alice i J.M. Barrieov Petar Pan brat i sestra?

Takvo pitanje se nametnulo Marissa Kate Goodhill još dok je završavala fakultet i proučavala bajke i njihove originalne verzije. Njihov cilj je naučiti djecu o svijetu u kojem žive. Čitajući originalne priče o Petru Panu i Alice u Zemlji Čudesa, koje u sebi sadrže popriličnu količinu tame i ozbiljnih životnih tema, Marissa je u svojoj glavi polagano kreirala scenarij za film. Kao dodatnu inspiraciju Marissa je koristila film Guillerma Del Toroa iz 2006. godine – Pan’s Labyrinth.

U KINIMA!

TRAILER:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Angelina Jolie, Gugu Mbatha-Raw, Michael Caine, Derek Jacobi, Anna Chancellor

     REŽIJA: Brenda Chapman

     SCENARIJ: J.M. Barrie, Lewis Carroll, Marissa Kate Goodhill

     PRODUCENT: George Acogny

     IZVRŠNI PRODUCENTI: Steve Barnett

     ŽANR: obiteljski, fantazija, avantura

     O autoru

     O autoru