James Mangold o svom Boba Fett filmu: ‘na granici špageti-vesterna za odraslu publiku’

Redatelj James Mangold tvrdi da su se u Lucasfilmu vjerojatno ‘usrali od straha’ zbog onoga što je želio napraviti s filmom.

Ratovi zvijezda su definitivno jednim dijelom inspirirani špageti-vesternima, pogotovo prvi nastavci i serija The Mandalorian (2019.) gdje se jasno vidi utjecaj redatelja Sergia Leonea, a i u istoj mjeri klasičnim samurajskim filmovima Akira Kurosawe.

Baby Yoda se nikako ne bi uklapao u Mangoldovu viziju

Redatelj James Mangold planirao je za svoj nikad snimljeni film o Bobi Fettu žanr špageti-vesterna prigrliti u potpunosti. Mangold je trebao režirati film o Boba Fettu još 2018., te napisati scenarij sa Simonom Kinbergom. Nažalost, projekt se nikad nije realizirao, ali Mangold je podijelio svoju viziju filma govoreći u podcastu Happy Sad Confused.

U trenutku kad sam to radio, vjerojatno su se svi usrali od straha“, govori Mangold. “A radio sam mnogo više granični špagetivestern za odraslu publiku na jednom planetu. Vjerojatno nikad ne bi mogli prigrliti Baby Yodu da sam ja to napravio. To nije baš pripadalo svijetu koji sam na neki način zamišljao.”

The Book of Boba Fett
The Book of Boba Fett (Foto: Lucasfilm)

Prelazak s filmova na streaming serije

Da Ron Howardov film Solo: Priča iz Ratova zvijezda (2018.) nije podbacio na kino blagajnama i natjerao Lucasfilm da odustane od Boba Fett filma, Mangold bi uspio snimiti barem jednu moguću verziju svoje vizije.

U trenutku korporativnog prestrojavanja ili što se već dogodilo s Han Solo filmom, odjednom su odlučili da neće raditi takve filmove, a prilike u streamingu su se same ukazale“, rekao je Mangold. “Samo sam slušao Ennia Morriconea cijeli dan, cijelu noć i tipkao. Nisam siguran da bi se to ikada realiziralo. Nisam siguran da je to bilo u nečijim planovima, ono što sam ja mislio.“

Novi ‘Ratovi zvijezda’ u stilu biblijskog epa

Možda James Mangold nije uspio snimiti film o Boba Fettu prije nekoliko godina, ali ovaj puta ima drugu priliku s novim filmom u dalekoj, dalekoj, galaksiji. Na Star Wars Celebrationu najavljeno je da će Mangold snimiti film o podrijetlu Sile koji se “odvija 25.000 godina prije Epizode IV, a govori o otkriću Sile”, rekao je Mangold.

Za razliku od utjecaja špageti-vesterna na Bobu Fetta, novi projekt bit će inspiriran biblijskim epovima iz 1950-ih, što bi možda prihvatila i Kathleen Kennedy, voditeljica Lucasfilma.
Rekao sam Kathy da želim snimiti neku vrstu biblijskog filma,” objašnjava Mangold, “neku vrstu Deset zapovijedi Ratova zvijezda,poput filma Cecila B. DeMillea o dolasku Sile, i to je ono što sam spominjao između novinskih presica. To je ideja.”

Cijeli intervju možete pogledati na linku niže.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru