‘I Play Rocky’: Peter Farrelly režira priču o Sylvesteru Stalloneu i snimanju filma ‘Rocky’

Redatelj filma ‘Zelena knjiga: Vodič za život’ Peter Farrelly režirat će priču o Sylvesteru Stalloneu i njegovom putu kako se uspio izboriti za ulogu Talijanskog pastuha.

Došao je trenutak da se snimi film o Sylvesteru Stalloneu i najpoznatijoj priči iz njegova života – kako je napisao scenarij za Rockyja (1976.) u tri i pol dana, te nije dopuštao niti jednom studiju snimiti ga bez njega u glavnoj ulozi.

Prodaja filma kreće ovog svibnja na Cannesu

I Play Rocky je ime filma kojeg će režirati dvostruki oskarovac Peter Farrelly, dok je scenarij napisao Peter Gamble, najpoznatiji po horor komediji Office Uprising (2018.) sa Zachary Levijem i Alanom Ritchsonom.

Službeni opis filma glasi: “Još nepoznati glumac s djelomično paraliziranim licem i govornom manom napiše scenarij kojeg veliki filmski studio želi kupiti, ali on ga odbija prodati ako ne dobije glavnu ulogu. Odbivši ponudu za novac koji bi mu promijenio život, umjesto toga radi za sitniš kako bi uspio snimiti film gdje će on biti u glavnoj ulozi. Film postaje najveći hit na kino blagajnama 1976. godine, s deset nominacija za Oscara i osvajanjem nagrade za najbolji film. Istinita priča o nastanku kultnog filma ‘Rocky’.”

Trenutno u fazi pretprodukcije, I Love Rocky će definitivno privući mnoštvo potencijalnih kupaca na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu koji se održava od 17. do 25. svibnja. FilmNation Entertainment je zadužen za međunarodnu prodaju, dok će CAA Media Finance nadgledati prodaju na području SAD-a.

Rocky 1976
Kadar iz filma ‘Rocky’ (Foto: MGM)

Potraga diljem svijeta za glumcem koji će postati Stallone

Producent filmova Barbie (2023.) i Elvis (2022.), Toby Emmerich, koji će zajedno s Farrellyjem i Christianom Bahom producirati nadolazeći film izjavio je: “Obožavatelj sam Petera Farrellyja kao filmaša i kao osobe otkad sam radio s njim na glazbi za ‘Glup i Gluplji’… Ali ‘Zelena knjiga’ me natjerala da pomislim na Petea za ovaj inspirativan scenarij. Christian Baha i ja osjećamo se blagoslovljenima što imamo Petea na čelu ovog filma. I poput nepoznatog Stallonea koji glumi u ‘Rockyju’, Pete će provesti potragu diljem svijeta kako bi otkrio još jednog glumca kojem treba samo jedna prilika – u ‘I Play Rocky’ – da pokaže svijetu što može.”

Christian Baha je nadodao: “Kad sam prvi put pročitao energičan i dirljiv scenarij Petera Gamblea, znao sam da je stvorio nešto vrlo posebno. Priča ‘I Play Rocky’ jedinstvena je kao i sam Sylvester Stallone, naizgled običan čovjek s neosporivim darom kojeg treba podijeliti sa svijetom i odbija prihvatiti ‘ne’ kao odgovor. Kao i heroju našeg filma, Baha Productions trebali su hrabrost i odlučnost dok smo se godinama borili da ovaj projekt pretvorimo u stvarnost. Sretni smo što smo se udružili s Tobyjem Emmerichom i Peterom Farrellyjem, dvojicom legendarnih talenata koji ne samo da dijele već i poboljšavaju našu viziju filma.”

Entuzijazma je očito i više nego dovoljno za ovaj projekt, ali sad ostaje još samo jedno pitanje – tko bi mogao glumiti Sylvestera Stallonea? Farrellyjev pronalazak glumca za mladog Slyja je nešto što sve zanima, ali ta uloga bi dobila na savršenoj autentičnosti da izaberu nekog nepoznatog glumca koji bi glumio (tada) nepoznatog Stallonea.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru