Hrvatski kandidat za Oscara ‘Sigurno mjesto’ predstavljen u Americi

Ekipa filma Sigurno mjesto proteklih je dana u Los Angelesu i New Yorku predstavljala film u sklopu kampanje za nagradu Oscar. Reakcije američke publike bile su vrlo iskrene i emotivne.

Promotivna kampanja uključivala je pet projekcija filma na velikom platnu od čega četiri u Los Angelesu. Jedna projekcija održana je i u New Yorku. Film su predstavljali redatelj i scenarist Juraj Lerotić, glumac Goran Marković i producentica Miljenka Čogelja.

Novinar The Hollywood Reportera Sigurno mjesto smatra jednim od najboljih filmova godine

Prvi razgovor s publikom vodio je Scott Talal, voditelj kluba ljubitelja filma u Malibuu. Drugi razgovor vodio je Byron Burton, novinar The Hollywood Reportera i urednik bloga Awards focus koji Sigurno mjesto smatra jednim od najboljih filmova godine.

Miljenka Čogelja, Goran Marković i Juraj Lerotić (foto: Marcie Revens)

Održano i niz virtualnih projekcija u medijima i na blogovima

Projekcije bile su popraćene razgovorima s članovima ekipe filma Sigurno mjesto. Održano je i niz virtualnih projekcija u medijima. Film su prikazivali na Screen International, The Wrap, te na blogovima koje prate glasači Akademije.

Jasno je i da je ekipa filma u New Yorku i Los Angelesu imala pune ruke posla. Naime, sve su bile popraćene videorazgovorima s ekipom filma.

Chris Marcich, Miljenka Čogelja, Goran Marković (Foto: Marcie Revens)

Značajna podrška hrvatskih kolega koji žive i rade u Americi

Producentica filma Miljenka Čogelja istaknula je kako su sve projekcije pratile emotivne reakcije publike koja se poistovjetila s temom i likovima.
Važna joj je i podrška hrvatskih filmskih djelatnika koji žive i rade u Americi, a koji su posjetili projekcije.

“Osobito nam je bila važna podrška kolega koji su podržali i promovirali film među glasačima Akademije. To su bili direktor fotografije Vanja Černjul, redateljica Antoneta Alamat Kusijanović i montažer Miran Miošić,” izjavila je producentica filma Miljenka Čogelja.

Goran Marković, Juraj Lerotić, Miljenka Čogelja, Chris Marcich (foto: Marcie Revens)

Marković smatra kako je iskrenost film navela publiku da se dodatno otvori i podijeli iskustva

“Potreba za psiholozima, nikad nije bila veća, a filmovi poput našeg otvaraju prostor za diskusiju o toj temi. Iskrenost filma ih je navela da se i oni otvore prema nama, kao i na drugim mjestima na kojima smo gostovali s filmom.” Kometirao je iskustvo promocije filma u SAD-u glumac Goran Marković.

Nominacije za Oscara bit će objavljenje početkom godine

Proširena lista nominiranih filmova u različitim kategorijama bit će objavljena 21. prosinca, dok će nominacije za Oscara biti objavljene 24. siječnja 2023. godine.

O autoru

O autoru