Hrvatska premijera crtića “Patke selice” razveselila brojnu djecu

Novi hit animacijskog studija Illumination, veseli crtić Patke selice, prati obitelj pataka na putu u južnije, toplije krajeve.

Brojna djeca razveselila su se na hrvatskoj premijeri animiranog filma Patke selice, održanoj u multipleksu Cineplexx City Center One East u Zagrebu. Zabavna, ali i edukativna priča izmamila je dječje osmijehe, a među njima su bili i oni štićenika iz domova za nezbrinutu djecu, posebnih gostiju gosti na projekciji. Nakon premijere pune dječje vriske i dobrih osjećaja, Patke selice u distribuciji Editusa dolaze u hrvatska kina 14. prosinca.

Uz atraktivan crtić i druženje s glumciam, štićenici iz domova za nezbrinutu djecu dobili su i prigodne poklone. U ovo blagdansko vrijeme poklone su im, u suradnji s agencijom Mood Media, uručili popularni kreatori sadržaja, kao što su Marco Cuccurin i Nika Pavičić.

Francuski štih Illuminationa

Patke selice novo je djelo jednog od najpoznatijih hollywoodskih animacijskih studija Illumination Entertainment. Nakon dobro poznatih blockbustera Malci, Kako je Gru ukrao Mjesec, Pjevajte s nama i Tajni život ljubimaca, crtić o patkama koje sele na donosi dašak sunca i vrućih dana koji sve gledatelje odvodi na neko drugo, toplije mjesto, a sve iz udobnosti kino sjedala.

Za režiju priče o obitelji i hrabrosti u Patkama selicama izabran je francuski animator, scenarist i redatelj nominiran za Oscara, Benjamin Renner. Rennerovi filmovi Ernest i Celestine i Veliki zločesti lisac i druge priče stilski su na tragu Illumination filmova – ispunjeni šašavim likovima, inteligentnim humorom i ogromnim srcem što osvaja publiku svih uzrasta. Koredatelj filma je, uz Rennera, Guylo Homsy, koji je na animaciji Illuminationovih filmova radio još od hita Kako je Gru ukrao mjesec.

Na premijeri u Zagrebu bili su i glumci koji su posudili glasove u hrvatskoj verziji filma – Ana Begić Tahiri, Dijana Vidušin, Ruben Carović, Luna Baučić, Ervin Baučić i Dražen Bratolić.

O autoru

O autoru