Ekipa ‘Nasljeđa’ počinje raditi na novoj ‘Harry Potter’ seriji

Dobitnici Emmyja koji stoje iza jedne od najcjenjenijih serija posljednjih godina, radit će na novoj ekranizaciji književnih klasika J. K. Rowling.

Warner Bros. već nekoliko godina nastoji pokrenuti realizaciju TV serije o Harryju Potteru, da bi prošle godine potvrdili kako bi napokon trebala početi sa snimanjem. Sada je najavljeno kako se kreativnom timu pridružila ekipa jedne od najboljih serija posljednjeg desetljeća – Nasljeđa (Succession, 2018.).

Ekipa iza ‘Nasljeđa’ vodit će Harry Potter seriju

Najavljena serija o mladom čarobnjaku trebala bi detaljno pokriti sve knjige i plan je da jedna sezona bude ekranizacija jedne knjige, što znači da će se snimiti sedam ili više sezona. Planira se da bi Harry Potter trebao dobiti pozivnicu za Hogwarts 2026. godine, a u tome će mu pomoći novi, iskusni kreativni tim koji se upravo pridružio seriji.

Prema THR-u, kreativni tim vodit će Francesca Gardiner kao showrunnerica i scenaristica, dok će Mark Mylod režirati više epizoda. Oboje su osvojili nagrade Emmy kao producenti na seriji Nasljeđe, gdje je Gardiner radila na scenariju Nasljeđa a Mylod je režirao – kao što će to činiti i za Harryja Pottera. Francesca Gardiner je u ulogama producentice i scenaristice radila na serijama Njegova mračna građa (His Dark Materials, 2020.), Ubijanje Eve (Killing Eve, 2018.), i Čovjek u visokom dvorcu (The Man in the High Castle, 2015.). Portfelj Marka Myloda nije ništa manje impresivan budući da iza sebe ima produciranu seriju Besramnici (Shameless, 2011.), kao i mnoštvo režiranih epizoda Igre prijestolja (Game of Thrones, 2011.) i Svite (Entourage, 2004.) između mnogo drugih.

Harry Potter i Red Feniksa
Tko će biti novi Harry Potter? (Foto: Warner Bros.)

Ekipa iz filmova se ne vraća – za sada

Redatelj posljednja četiri Harry Potter filma, David Yates, prošle godine je rekao kako nema namjeru biti uključen u novu seriju na bilo koji način. “Znate što? Iskreno govoreći, nisam se mogao ni na koji zamisliv način uključiti… Jednostavno je: proveo sam dugo vremena u toj školi, u tim hodnicima i tim učionicama, i bilo je to izvrsno iskustvo koje ću uvijek cijeniti. Ali da se vratim i odradim još godinu ili dvije, ja imam osjećaj da sam ju napustio.”

Direktor Warner Bros. Discoveryja David Zaslav ranije je izjavio da će “svaka sezona biti autentična knjigama i donijet će Harryja Pottera i nevjerojatne avanture novoj publici diljem svijeta, dok će oni originalni, klasični i omiljeni filmovi ostati u središtu franšize i dostupni za gledanje diljem svijeta.”

Ne vesele se samo obožavatelji knjiga novoj seriji već i Daniel Radcliffe, glumac koji je utjelovio Harryja Pottera u svim filmovima, te se nada kako će fanovi napokon biti zadovoljni jer će serija uspjeti pokriti sve detalje iz knjiga koje je film morao izostaviti zbog dužine trajanja. Kako nije (za sada) uključen u seriju kao glumac, napokon će moći gledati priču o Harryju Potteru i “uživati sa svima ostalima, ali ipak iz malo drugačije perspektive.”

Tko će preuzeti uloge žitelja i učenika Hogwartsa – još nema informacija.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru