Tvorci ‘Golog pištolja’ nisu sretni s rebootom gdje će glumiti Liam Neeson

Kreativci iza originalne trilogije ‘Goli pištolj’ nisu sretni što ne sudjeluju u rebootu filma kojeg rade Seth MacFarlane i Akiva Schaffer.

Serija Police Squad! (1982.) je nakon samo 6 epizoda otkazana, no njeni kreatori David Zucker, Jim Abrahams i Jerry Zucker (poznatiji kao ZAZ), 1988. snimili su film Goli pištolj (The Naked Gun: From the Files of Police Squad!) gdje je smušeni detektiv Frank Drebin nakon serije nastavio svoje avanture. Goli pištolj je bio ogroman hit i nakon njega uslijedila su još dva jednako uspješna nastavka, a sada je u pripremi reboot serijala s čime kreatori originala nisu najsretniji.

Reboot ‘Golog pištolja’ s kojim kreatori originala nisu nimalo zadovoljni

2009. je najavljeno kako će se snimiti četvrti nastavak franšize imena The Naked Gun 4: Rhythm of Evil za video tržište, no bez uključenih originalnih kreativaca iza Golog pištolja. Oni su bili prilično uzrujani jer nisu uključeni i taj film se na kraju nije snimio. Sad je najavljen novi reboot Golog pištolja i kreatori originala su ponovno uznemireni jer nisu na ijedan način uključeni. Izgleda da će se ovaj puta Goli pištolj ipak uspjeti snimiti, htjeli oni to ili ne. Osim trojca Zucker-Abrahams-Zucker, u sva tri filma Goli pištolj bio je uključen Pat Proft kao scenarist, i on je posebno uzrujan jer nije pozvan na sudjelovanje u rebootu hit komedije.

Goli pištolj
Zuckeru i Proftu se ne sviđa što nisu uključeni u novi ‘Goli pištolj’ (Foto: Paramount)

Dok je Franka Drebina od 1982. godine glumio genijalni Leslie Nielsen, ovaj puta će glavnu ulogu preuzeti ni više ni manje nego Liam Neeson. Kako je Nielsen umro 2010. godine, Neeson će glumiti njegovog sina, Franka Drebina Jr.-a, a film će režirati Akiva Schaffer (Popstar: Never Stop Never Stopping, 2016.). Scenarij su napisali Seth MacFarlane, Dan Gregor, i Mark Hentemann, dok ga producira Erica Huggins uz MacFarlanea koji se proslavio serijom Obiteljski čovjek (Family Guy, 1999.).

‘Ja sam to trebao jebeno napisati’

Tijekom razgovora s The Hollywood Reporterom u znaku proslave 35. godišnjice prvog filma Goli pištolj, David Zucker i Pat Proft su odgovorili na pitanje hoće li biti na bilo koji način uključeni u reboot. Zucker je rekao kako su on, Pat i Mike McManus napisali scenarij za četvrti nastavak.

Čuli smo da je Jon Gonda iz Paramounta pročitao scenarij i čitavo vrijeme se smijao. Ali negdje usput, odlučili su ne raditi s Patom, Mikeom i sa mnom. Tad su dobili Setha MacFarlanea, a on ima Akivu Schaffera koji režira Liama Neesona. Nikad se nisam uspio sastati sa Sethom.”

Proft se nadovezao: “Nisam sretan – i postoji priča koja ide s time. Ali nisam zadovoljan. Možda će izaći i možda će biti sjajan – to je u redu – ali ja sam to jebeno trebao napisati. Ja sam trebao učiniti to.”

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Šale nisu najbolje prošle kod studija

     Prema Zuckeru, imali su probleme sa studijom zbog šala u scenariju koje se nisu svima svidjele. “Prije otprilike četiri godine, Pat i ja imali smo jedan sastanak u Paramountu s tadašnjim šefom proizvodnje,” govori Zucker. “Bila je to žena koja se požalila na neki vic koji smo Pat i ja napisali o policajki koja je morala namještati pancirku ili smanjiti grudi ili tako nešto. To je samo glupa, blaga šala, ali to je za njih bilo previše. Tako da ne mogu ni zamisliti kako ograničavaju onoga tko radi ‘Goli pištolj 4’, ako su toliko uplašeni. Mi nismo uključeni i prenamijenili smo ono što je trebao biti ‘Goli pištolj 4’ – kako smo ga nazvali, ‘Counterintelijence’, pisano s jednim L i J — i idemo s time van.”

     Potpuno smo blokirani u tome,” požalio se Proft. “Nesretni dio toga je što ga posjeduje Paramount, pa mogu raditi što jebeno žele. Znači to je to.”

     Zucker je rekao kako mu se Akiva Schaffer javio i smatra ga super tipom, no ništa više od toga se nije dogodilo. “Željeli su da budem uključen, ali nikad nisam dobio scenarij, tako da od toga nije ništa ispalo.”

     Uključenost originalnih kreatora Golog pištolja je svakako mogla imati velik utjecaj na novi film, a da li bi to bilo nabolje ili ne, izgleda da ćemo saznati tek kad se Liam Neeson pojavi kao Frank Drebin Jr., a Zucker i Proft snime Counterintelijence. Neminovno je da će se raditi usporedbe ta dva filma, jer obojica su snimili neke od najboljih parodija ikad, no posljednji njihov Mrak film 5 (Scary Movie V, 2013.), kao ni njegova dva prethodnika im nisu bila nešto za pohvaliti se.

     Up Next
     You can skip ad in
     SKIP AD >
     Ad will start in..
     Advertisement
     Uključi zvuk
     LIVE
      / 
     • Speed1
     • Subtitles
     • Quality
     • Audio
     Quality
      Speed
      • 2x
      • 1.5x
      • 1.25x
      • 1x (Normal)
      • 0.5x
      Subtitles
       Audio
        Embed this video:
        Copy
        Copy video link:
        Copy
        Chapters
         • Copy video url at current time
         • Fullscreen Exit Fullscreen
         This content is private
         Submit
         Please enter valid password!
         Age Verification
         By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
         ENTER
         or
         EXIT
         Coming Next
         CANCEL

         O autoru

         O autoru