‘Goli pištolj’: Reboot serijala sa Liamom Neesonom u glavnoj ulozi

Krenuti stopama Leslie Nielsena nije mala stvar, ali čini se da će Liam Neeson učiniti upravo to u rebootu kultnog serijala Goli pištolj.

Hollywood već godinama pokušava pokrenuti franšizu, i prvotna verzija je trebala biti sa Edom Helmsom (Ured, Mamurluk) u ulozi detektiva Franka Drebina. Ali Deadline je izvijestio da Paramount Pictures službeno pokreće reboot serijala Goli pištolj u režiji Akive Schaffera te da je Liam Neeson u pregovorima za glavnu ulogu.

Scenaristi Akiva Schafferovog filma Chip n Dale: Rescue Rangers (2022), Dan Gregor i Doug Mand, zaključili su ugovor za pisanje scenarija reboota Golog pištolja. Prvotnu verziju su napisali Mark Hentemann i Alec Sulkin koji su zajedno radili na TV seriji Obiteljski čovjek (Family Guy, 1999).

Schaffer, najpoznatiji kao član Emmyjem nagrađene glazbene grupe The Lonely Island zajedno sa Andy Sambergom (Brooklyn 99, Popstar: Never Stop Never Stopping) i Jormom Taccone (MacGruber, Popstar: Never Stop Never Stopping) će također biti izvršni producent novog filma, zajedno sa Sethom MacFarlaneom (Obiteljski čovjek, Ted) i Ericom Huggins (Špijun koji me napucao, Kula tmine) koji će producirati putem njihove produkcijske kuće Fuzzy Door.

Goli pištolj (1988) Naked Gun
Leslie Nielsen kao Frank Drebin u filmu Goli pištolj © Paramount Pictures

U originalnom filmu pokojni Leslie Nielsen je glumio Franka Drebina, detektiva s mnogo duha, ali manjkom zdravog razuma. Prvi film bio je temeljen na ABC-evoj seriji Police Squad! (1982) koji je otkazan nakon šest epizoda, da bi se Frank Drebin vratio u filmu 1988. Tokom tri filma, Nielsen je simpatičnog lika pretvorio u pravu ikonu komedije.

Detalji radnje novog Golog Pištolja još nisu poznati, ali navodno bi Liam Neeson trebao glumiti sina Franka Drebina, lika kojeg je glumio Leslie Nielsen u originalnim filmovima. Nielsenov izniman smisao za ‘deadpan’ komediju (komedija sa ozbiljnim izrazom lica) bi bilo teško za oponašati, pa se nadamo da Paramount neće pokušati natjerati Neesona da učini istu stvar.

Neeson definitivno zna i može biti smiješan, ali njegova vrsta komedije i izvedba nije ista i ne bi smjela biti kao Nielsenova. Ali s Akivom Schafferom na čelu, možda nas ovaj povratnički serijal veoma ugodno iznenadi.

Trailer za originalni Goli pištolj:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru