Film ‘Dnevnik Pauline P.’ dočekan s veseljem i osmjesima

Uzbuđenje i veselje vladali su u zagrebačkom Kinu SC, gdje je premijerno prikazan film Dnevnik Pauline P. Glavna zvijezda premijere svakako je bila mlada glumica Katja Matković, ali veliki interes izazvala je i autorica romana Sanja Polak.

Nakon Osijeka, gdje je održana svjetska premijera, nestrpljivo iščekivani dječji film Dnevnik Pauline P. svečano je prikazan i u Zagrebu. U punoj dvorani Kina SC, gdje su u gledalištu većinom bili mališani, film je dočekan s vriskom uzbuđenja i velikim osmjesima.

Film Dnevnik Pauline P. je ekranizacija istoimenog dječjeg romana književnice, urednice i učiteljice Sanje Polak. Ona je Paulinine pojedinačne priče u obliku dnevnika počela pisati sredinom 1990-ih za dječje časopise Prvi izbor i Smib. 2000. godine je izašla i prva knjiga o brbljavoj dječjoj junakinji, a sve do danas serijal broji 7 knjiga.

Nestašna i brbljava Paulina

U ulozi nestašne i brbljave Pauline sjajno se snašla mlada Katja Matković.

„Čak mi je i mama rekla da uopće nisam trebala glumiti, jer da sam to bila ja. Slažem se s mamom“, kazala je nova filmska zvijezda Katja Matković. Na zagrebačku premijeru podršku joj je došao dati cijeli njezin razred.

Dnevnik Pauline P. uskoro u kinima

Film Dnevnik Pauline P. režirao je Neven Hitrec. Paulinine roditelje tumače Judita Franković i Igor Kovač, a producent filma je Jure Bušić iz producentske kuće Jaka produkcija. Uz Katju Matković, u dječjim ulogama su mladi glumci: Ramona Ivanda, Aria Dunda, Jakov Švarc, Tom Rushaidat i Darin Pavišić.

Uz male i velike glumce, zvijezda na premijeri je bila i spisateljica Sanja Polak. Ponosna autorica rado je pozirala s brojnim mališanima, ali i potpisivala primjerke svoje knjige.

U hrvatska kina Dnevnik Pauline P. dolazi 23. ožujka.

Foto: Samir Cerić Kovačević

O autoru

O autoru