Ermin Preljević: Supruga mrzi što ne mogu odlijepiti oči od filma

Nije previše izbirljiv, pogledat će svaki film, možda nešto rjeđe horor. Ne čudi stoga što teško izdvaja samo jednog najdražeg glumca, film, filmsku pjesmu… Ipak, što se mjesta gledanja filma tiče, izbor je jasan – nema do kina!

Uz glazbu i sport, film je ono u čemu najviše uživa. Imali smo ga prilike gledati na HRT-u u emisiji Poprock.hr, a slušamo i dalje u večernjim satima na Otvorenom radiju, pogotovo srijedom kad je na programu njegova “Filmska srijeda”. Evo što nam je o filmskim navikama i afinitetima rekao Ermin Preljević…

Prvi film u kinu… Čini mi se da je bilo filmova i prije, ali baš da se jasno sjećam prvog solo odlaska u kino, to je Gospodar prstenova!

Najviše sam puta pogledao… Ovo mi je nemoguće odgovoriti pouzdano, jer postoji previše filmova koje sam čak pogledao pet ili više puta, hahaha.

Uvijek se nasmijem kada gledam… Forgetting Sarah Marshall ili francusko remek-djelo komedije, Nedodirljivi (Intouchables, 2011.), jer je karizma Omara Sya i kemija s Francoisom Cluzetom neodoljiva!

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Kao glumac bio bih… Ovako, po ponašanju na setu, vjerojatno Jim Carrey, po glumačkom talentu, nešto više kao Dwayne Johnson, a po izboru… uh, Jack Nicholson ili Denzel Washington. Koliko su oni kul, karizmatični i opušteni u filmu, to svi muškarci žele biti!

     Slab na – pse

     Zadnji put sam plakao gledajući… Nisam siguran jesam li ikad plakao tijekom gledanja filma, ali znam da filmovi sa psima dođu opasno blizu tome! Zadnji takav je bio Togo s Williamom Defoem, vjerojatno jer me podsjetio na mog ludog Siriusa.

     Najdraže filmske pjesme… “Circle of Life” iz Kralja lavova, Intouchables ima prekrasnu glazbu koju je skladao Ludovico Einaudi, Ghostbusters, Mortal Kombat, kako ne voljeti temu iz Bonda, ma opet previše izbora!

     Nikada neću zaboraviti kada sam prvi put gledao… Gospodar prstenova! Taj filmski doživljaj nikad neću zaboraviti, oživio je Tolkienovo Međuzemlje, koje sad drugačije ni ne mogu zamisliti!

     Najdraži animirani film… Soul.

     “Aleksa, vrati se…” u gotovo svakoj prilici

     Filmski citat koji najčešće koristim… “Aleksa, vrati se doma, skuvala sam ti paštašutu!” Nevjerojatno je u koliko raznih životnih situacija sam to uspio iskoristiti!

     Najdraža scena… Svaka akcijska scena s Jackiem Chanom!

     Filmove za gledanje biram… Da bar biram! Supruga mrzi moju nesposobnost da odlijepim oči od bilo kojeg filma na koji naletim, pa makar ga uhvatio na pola, ne razumio ništa i još je pritom loš. Ali eto, ne mogu ne pogledati.

     Najdraži žanr mi je… Filmovi. Svi. Osim hororaca.

     Glumica u koju sam bila zaljubljen… Michelle Pfeiffer!

     Naslov filma o mojem životu bio bi… Ikiru! Ili It’s a wonderful life.

     U filmu najviše volim uživati… u kinu. Lijepo je doma biti opušten, ali taj kino doživljaj je nezamjenjiv!

     Srijedom na Otvorenom radiju Ermin Preljević u “Filmskoj srijedi” poziva na razgovor o filmovima i serijama (Foto: Privatna arhiva)

     Batman bi ispunio njegove dječačke snove

     U animiranom filmu glas bih posudio… Batmanu ili Jokeru! Odrastao sam uz Batman The Animated Series i kasnije gledao sve animirane filmove, i to bi zaista bilo ispunjenje dječačkih snova, kad sam se kao klinac igrao u sobi i oponašao glasove Jokera i Batmana!

     Film koji me je poučio… Ma i tu ima previše izbora, ali sviđa mi se lekcija iz Kurosawinog Ikiru – ne postoji beznadan ni beznačajan život čak kad je sistem beznadan i kad smo neprimijećeni i zaboravljeni. Ništa nije uzaludno i dobra djela su svrha sama sebi. Negdje naš trag ostaje.

     Trebao bi me glumiti… Gary Oldman, čisto zato jer je čovjek kameleon pa mu to ne bi bio problem. A ovako fizički, tko god je u tom trenutku najljepši glumac na vrhuncu slave!

     Film koji s nestrpljenjem očekujem… Za ovu godinu, Killers of the Flower Moon, Oppenheimer i drugi dio Dine!

     Najljepše kino u kojem sam bio… Everyman Harrogate, kino u Yorkshireu gdje živi moj prijatelj. Najudobnije i najljepše kino u kojem sam bio.

     O autoru

     O autoru