Emilia Clarke, zvijezda Igre prijestolja, glumit će u filmu o supruzi Oscara Wildea

Engleska glumica Emilia Clarke glumit će Constance Lloyd, književnicu koja je bila supruga Oscara Wildea, u filmu An Ideal Wife redateljice Sophie Hyde.

American Film Market, vjerojatno najveći filmski sajam na svijetu, 1. studenog otvara svoja vrata u Santa Monici. Početkom sajma dolaze i vijesti o novom filmovima, a jedan od njih je i povijesna drama o Constance Lloyd. Režirat će je Sophie Hyde, autorica hvaljene komedije Good Luck to You, Leo Grande, a glavnu ulogu je dobila Emilia Clarke, proslavljena ulogom u TV seriji Igra prijestolja. Vijest je objavio magazin Variety.

Borba za ženska prava

An Ideal Wife će gledateljima otkriti život i djelo Constance Lloyd. Književnica i feministica bila je jedna od ključnih osoba u pokretu za reformu odijevanja, kampanji da se ženama omogući da nose udobnu odjeću umjesto nepraktičnih viktorijanskih haljina toga doba. Lloyd se vjenčala s piscem Oscarom Wildeom 1884. te su dobili dva sina.

No, nakon što je Wilde dobio dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog homoseksualnosti, koja je tada još bila protuzakonita (u Engleskoj i Walesu će biti dekriminalizirana tek 1967.), Lloyd se s djecom preselila u Švicarsku i udaljila se od književnika.

Iz Westerosa u Hollywood

Emilia Clarke britanska je glumica proslavljena ulogom u TV seriji Igra prijestolja. Kao Daenerys Targaryen oduševila je gledatelje diljem svijeta. Nakon uspjeha serije dobila je niz uloga u hollywoodskim filmovima – Terminator Genysis, Tu sam pred tobom, Solo: Priča iz Ratova zvijezda te Last Christmas.

Osim glumačkog i redateljskog imena zasad nije otkriveno više detalja o samome filmu An Ideal Wife.

O autoru

O autoru