Elizabeth Banks: “Ovaj film bi mogao uništiti moju karijeru”

“Definitivno sam htjela napraviti nešto mišićavo i muževno”, objašnjava redateljica horor komedije Kokainski medvjed. Nema sumnje Elizabeth Banks unikatna je u Hollywoodu.

Tko god je 2001. pogledao tinejdžersku komediju Wet Hot American Summer teško da je u Elizabeth Banks mogao vidjeti njezin puni potencijal. Uostalom, bio je to prvi film koji je snimila pod imenom tim imenom. Pravog imena Elizabeth Mitchell se morala odreći jer je u cehovskom Udruženju televizijskih i filmskih glumaca već postojala glumica Elizabeth Mitchell.

Film je propao i kod publike i kod kritike, a njezina uloga je bila dovoljno velika da je primijetite, ali ne i zapamtite. Onaj tko kaže da je tada u njoj vidio osobu koja će osvojiti Hollywood ne samo kao glumica, već i kao redateljica, jednostavno – laže.

Redateljica za velike stvari

A dvadeset godina poslije Elizabeth Banks ponosno može reći da u Hollywoodu nema nikoga poput nje. Istina, ima glumica s većim honorarima i više osvojenih nagrada. Ima i redateljica koje su cjenjenije. Ali nitko ne uspijeva tako uspješno paralelno voditi i glumačku i redateljsku karijeru.

Možda se to uskoro promijeni. U kina uskoro dolazi njezina horor komedija Kokainski medvjed, koju je režirala i producirala. Film koji bi je mogao uvesti u prvu ligu redatelja, ali i baciti na listu srama.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     „Kokainski medvjed je ogroman rizik. Ovo bi mogao biti kraj moje karijere“, smijući se kazala je Elizabeth Banks u razgovoru za Variety.

     Redateljica filma o medvjedu koji pronađe odbačeni kokain te našmrkan krene u ubilački pohod, svjesna je da to nije tipičan film koji potpisuje redateljica. No, to je nimalo ne brine. Kao obožavateljica Zle smrti Sama Raimija, i sama voli pogledati djelo koje kombinira salve smijeha i hektolitre krvi. To je i pronašla u priči inspiriranoj stvarnim događajem iz osamdesetih.

     Mišićavo i muževno

     „Definitivno sam htjela napraviti nešto mišićavo i muževno. Htjela sam razbiti dio mitologije oko toga kakve filmove žene žele snimati. Iz nekog bizarnog razloga, u Hollywoodu još uvijek postoje šefovi koji kažu: ‘Ne znam mogu li žene raditi tehničke stvari’. Postoje doslovno ljudi koji kažu: ‘Žene ne vole matematiku’. Nikako da s tim prestanu“, kazala je Banks.

     Kokainski medvjed bi mogao promijeniti tu percepciju. Komedija je to koja obećava razuzdanu zabavu u stilu Mamurluka, ali s puno više krvi i raznesenih udova. Ipak, i u takvoj slici, medo ne mora biti glavni negativac.

     Scena iz filma Kokainski medvjed (Foto: Universal Pictures)

     „Osjećala sam kako je grozno što je medvjed u stvarnosti uvučen u trgovinu drogom koja je pošla po zlu te je zbog toga sada mrtav. Zašto ovaj film ne bi bila priča o osveti tog medvjeda”, govori Elizabeth Banks o filmu Kokainski medvjed.

     U filmu glume Keri Russell, O’Shea Jackson Jr., Christian Convery i Alden Ehrenreich, a posljednju ulogu u životu ostvario je legendarni glumac Ray Liotta. Trailer filma već je izazvao golemi interes, a u hrvatskim kinima ćemo ga gledati od 23. 2.

     Elizabeth Banks obećaje puno zabave i uzbuđenja, koje ne mora doći od kokaina. Uostalom, i sama tvrdi da bijeli prah – nikada nije probala.

     „Slogan ‘Samo reci ne’ mi je prirastao srcu. Ali, i briga za osobnu sigurnost ima veliku ulogu u mojoj odluci. Godinama sam za život zarađivala kao konobarica. I nisam htjela ne biti trijezna dok gledam svo sranje koje se događa oko mene“, rekla je redateljica Elizabeth Banks.

     O autoru

     O autoru