‘Dungeons & Dragons: Čast lopova’: Svijet fantazije bez premca dolazi u kina ovog ožujka

‘Dungeons & Dragons’ postoji već gotovo 50 godina i jedina granica tog svijeta je mašta igrača, a film zasnovan na mega-popularnoj društvenoj igri je prema prvim reakcijama, sve što ljubitelji fantastičnih svjetova žele u filmu.

Dungeons & Dragons: Čast lopova (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) na veliko platno donosi bogati svijet i razigrani duh legendarne igre u zabavnoj avanturi prepunoj akcije. Šarmantni lopov i skupina nevjerojatnih avanturista pripremaju epsku pljačku kako bi vratili izgubljenu relikviju, ali stvari krenu opasno po zlu kada naiđu na pogrešne ljude.

Dungeons & Dragons je stolna role-playing igra nastala u prvoj polovici 1970-ih, te njena popularnost od svog začetka nimalo ne jenjava već je zašla u svaku poru pop-kulture. Dungeons & Dragons: Čast lopova je smješten u jedan od svjetova te igre, Zaboravljena kraljevstva (Forgotten Realms), te potpuno uranja u taj nevjerojatan svijet čiju radnju predvodi šarolika banda lopova.

Dungeons & Dragons Čast lopova
Sophia Lillis, Justice Smith i Michelle Rodriguez u filmu Dungeons & Dragons: Čast lopova (Foto: Paramount Pictures)

Režiju potpisuje dvojac koji čine John Francis Daley i Jonathan Goldstein, a poznati su po svojim komedijama Odmor (Vacation, 2015.) i Noć igre (Game Night, 2018.). Kao tim su napisali i scenarij za hitove poput Spider-Man: Povratak kući (Spider-Man: Homecoming, 2017.) i Kako se riješiti šefa (Horrible Bosses, 2011.) što bi značilo da i u Časti lopova publika može očekivati dobru dozu komedije.

Prvi dugometražni igrani film baziran na popularnoj igri izašao je 2000. godine, jednostavna naziva Tamnice i zmajevi (Dungeons & Dragons), te je neslavno propao na kino blagajnama. Razlog tome je bila potpuna nepovezanost s izvornim materijalom, ali to bi možda još i prošlo kod šire publike, no film je jednostavno bio loš – od radnje, glume, dijaloga i efekata.

Trebalo je proći više od 20 godina da bi se ta stvar ispravila i vratilo povjerenje gledatelja, a prema prvim reakcijama kritike i publike koji su pogledali Čast lopova na SXSW Festivalu u Teksasu, vrijedilo je čekati.

Dungeons & Dragons Čast lopova
Justice Smith, Sophia Lillis Chris Pine i Michelle Rodriguez u filmu Dungeons & Dragons: Čast lopova (Foto: Paramount Pictures)

Filmska postava je doista impresivna, a čine ju Chris Pine (franšiza Zvjezdane staze, franšiza Wonder Woman), Michelle Rodriguez (franšiza Resident Evil, franšiza Brzi i žestoki), Justice Smith (Detektiv Pikachu, 2019., franšiza Jurski svijet), Sophia Lillis (serijal Ono, Marica i Ivica, 2020.), Regé-Jean Page (Bridgerton, 2020., Smrtonosni strojevi, 2018.) i Hugh Grant (Ja u ljubav vjerujem, 1999., Gospoda, 2019.).

U kinima od 31.03.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Chris Pine, Justice Smith, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Sophia Lillis, Hugh Grant
     REŽIJA: John Francis Daley, Jonathan Goldstein
     SCENARIJ: John Francis Daley, Jonathan Goldstein, Michael Gilio, Chris McKay
     PRODUCENTI: Brian Goldner, Jeremy Latcham, Nick Meyer
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Chris Pine, John Francis Daley, Jonathan Goldstein, Zev Foreman, Greg Mooradian, Denis L. Stewart
     ŽANR: akcija, avantura, fantazija

     O autoru

     O autoru