Glumačka postava dugoočekivanih ‘Princezinih dnevnika 3’ još uvijek nekompletna

Iako još nije sigurno hoće li se glavna zvijezda Princezinih dnevnika Anne Hathaway ponoviti ulogu Mije, sigurno je da bi Sandra Oh rado to učinila.

Nema sumnje, Princezini dnevnici (The Princess Diaries, 2001.) ubrajaju se među najuspješnije Disneyjeve igrane filmove, a nakon nekoliko godina iščekivanja, čini se da bi uskoro mogla započeti produkcija dugoočekivanog trećeg nastavka.

Originalni je film postigao veliki uspjeh te širom otvorio vrata Hollywooda glumicama Anne Hathaway i Mandy Moore. Tri godine nakon prvog, u kina je doša drugi nastavak, Princezini dnevnici 2: Kraljevske zaruke (The Princess Diaries 2: Royal Engagement, 2004.) i ponovio uspjeh prethodnog filma, a o trećem nastavku govori se već nekoliko godina, Disney je prošle godine potvrdio da će uistinu biti, no na temelju novijih informacija moguće je zaključiti da u njemu neće biti nekih iz originalne glumačke postave, pa možda čak ni Anne Hathaway koja je, doduše, više puta rekla kako bi rado iznova tumačila lik Mije.

Naime, glavna zvijezda filma jasno je dala do znanja da će ponoviti ulogu samo ako se za to odluči i Julie Andrews, njezina filmska baka, odnosno kraljica Genovije Clarisse Renaldi. Britanska glumica koja je Oscara za najbolju glumicu dobila za ulogu u filmu Mary Poppins (1964.) napunila je pak  87 godina i nije baš zainteresirana za snimanje nastavka.  

Kraljici na usluzi

No, zato je Sandra Oh, poznata kao dr. Cristine Yang u TV seriji Uvod u anatomiju (Grey’s Anatomy, 2005. – danas), rekla da je spremna za treći nastavak.

“Na usluzi sam Kraljici. Zovite me! Jedva čekam da vidim kako se razvija Gupta”, rekla je Oh koja u Princezinim dnevnicima glumi Geraldine Gupta, zamjenicu ravnatelja Mijine škole.

Dvostruka dobitnica Zlatnog globusa – 2005. za najbolju sporednu ulogu u seriji Uvod u anatomiju i 2019. Za najbolju glumicu u seriji Ubijanje Eve (Killing Eve, 2018. – 2022.) –

Pojavila se u originalnom filmu i činila je sve kako bi kraljica u školi imala tretman kakav zaslužuje.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Princezine dnevnike 1 i 2 režirao je Garry Marshall, redatelj velikih hitova u kojima glume Julia Roberts i Richard GereZgodna žena (Pretty Woman, 1990.) i Odbjegla nevjesta (Runaway Bride, 1999.). Scenarij za originalni film napisala je Gina Wendkos prema istoimenom romanu Meg Cabot, dok scenarij nastavka potpisuju Shonda Rhimes i Gina Wendkos. Producenti oba filma su Whitney Houston i Debra Martin Chase kojima se u origanilanom filmu pridružuje i Mario Iscovich.

     Od srednjoškolke do prijestolonasljednice

     Podsjetimo, u prvom filmu Mia je obična djevojka koju iznenada posjećuje njezina baka s kojom nije u stalnom kontaktu i to ne samo kako bi se, godinama nakon smrti Mijinog oca, povezala s unukom, nego i stoga što bi je Mia trebala naslijediti na tronu te ju je potrebno pripremiti za tu važnu ulogu. Dakako, život na dvoru posve je drugačiji od njezine srednjoškolske svakodnevice te Mia u početku odbacuje tu pomisao.

     U drugom nastavku Mia je već u Genoviji i priprema se da na tronu zamijeni baku. No vikont Mabrey (John Rhys-Davies), želi da njegov nećak, također mogući nasljednik, bude novi vladar te sve podsjeća da zakon zabranjuje krunidbu neudane žene. Kraljica Clarisse traži malo vremena kako bi Mia našla supruga, a parlament joj daje 30 dana. Mabrey svim silama želi onemogućiti njihov naum, no njegov nećak Nicholas (Chris Pine) upoznaje Miju te oboje osjete privlačnost. Kada sazna tko je on, Mia mu više ne vjeruje, no Clarisse ga poziva da živi kod njih mjesec dana kako bi ga držale na oku.

     Dvoje prijestolonasljednika na kraju se zaljube iako se neprijateljski ponašaju jedno prema drugome, a na kraju on odbija prijestolje te se zakon mijenja kako bi Mia mogla nositi krunu.

     Up Next
     You can skip ad in
     SKIP AD >
     Ad will start in..
     Advertisement
     Uključi zvuk
     LIVE
      / 
     • Speed1
     • Subtitles
     • Quality
     • Audio
     Quality
      Speed
      • 2x
      • 1.5x
      • 1.25x
      • 1x (Normal)
      • 0.5x
      Subtitles
       Audio
        Embed this video:
        Copy
        Copy video link:
        Copy
        Chapters
         • Copy video url at current time
         • Fullscreen Exit Fullscreen
         This content is private
         Submit
         Please enter valid password!
         Age Verification
         By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
         ENTER
         or
         EXIT
         Coming Next
         CANCEL

         Što nas čeka u trećem nastavku?

         Nije poznato u kojem smjeru će se razvijati priča u trećem nastavku, no možemo pretpostaviti da bi mogao pratiti Miju kao kraljicu, bilo s Nicholasom, samu ili s novim partnerom, a mogla bi to biti i priča u kojoj oma u ulozi kraljice za važnu dužnost priprema svoga sina ili kćer.  

         U slučaju, pak, da Hathaway odluči ne sudjelovati u novom filmu, moguće je da ćemo imati prilike gledati remake Princezinih dnevnika s novom protagonisticom i sličnom pričom.

         U Disneyjevoj “kuhinji” trenutačno se “krčka” još jedan dugoočekivani nastavak, a riječ je o igranom filmu Šašavi petak (Freaky Friday, 2003.) s Lindsay Lohan i ovogodišnjom oskarovkom Jamie Lee Curtis u glavnim ulogama.

         O autoru

         O autoru