Dočekali smo i to – prva televizijska uloga Keanu Reevesa!

Kanadski glumac prvu televizijsku ulogu odigrati će u Devil in the White City, a producenti su ni manje ni više nego Martin Scorsese i Leonardo DiCaprio.

Nakon filmskih franšiza, došlo je vrijeme i za prvu seriju Keanu Reevesa. I to ne bilo kakvu. Naime, poznati tandem, koji čine glumac Leonardo DiCaprio i redatelj Martin Scorsese, već skoro deset godina radi na adaptaciji knjige Devil in the White City Erika Larsona.

Ovaj bestseller New York Timesa je osvojio brojne nagrade, a radnja se odvija u 1893. godini. Riječ je o istinitoj priči o dvojici muškaraca, briljantnom arhitektu koji želi ostaviti pečat u svijetu i serijskom ubojici koji je stvorio hotel “Dvorac ubojstva” nedaleko od Svjetskog sajma u Chicagu. U njemu se nalazila gasna komora i krematorijum u koji je mamio, pa potom mučio i ubijao mlade žene.

Za režiju je zadužen Martin Scorsese koji će zajedno s DiCapriom biti izvršni producent. Prije ovog projekta zajedno su radili na Vuku s Wall Streeta, Avijatičaru, Pokojni, Bande New Yorka i Otoku Shutteru.

Projekt je bio u razvoju u raznim studijima od 2003. godine, počevši od Warner Bros-a pa Paramount. Zanimljivo kako je u jednom trenutku Tom Cruise trebao glumiti i preuzeti ulogu producenta, a Kathryn Bigelow potpisati režiju i produckiju. Ali 2010. godine Leonardo DiCaprio, fasciniran temom, preuzeo je prava i počeo s realizacijom. Čak se šuška kako će i on praviti društvo Keanu na ekranu, no ništa nije potvrđeno.


Serija bi trebala izaći tek 2024. godine, a do tad, jedva čekamo čuti tko će se još pridružiti ovim zvučnim imenima.

O autoru

O autoru